H.C. Andersen-centret ved Syddansk Universitet. Hjemmesiden er en base for forskning, tekster og information om og af H.C. Andersen. Man kan finde materialer om (nøgleordene) eventyr, forfatter, litteratur, børnelitteratur, børnebøger, undervisning, studie, Victor Borge, HC Andersen, H. C. Andersen, liv, værk, tidstavle og biografi, citater, drømme, FAQ, oversættelse, bibliografi, anmeldelser, quiz, børnetegninger, 2005 og manuskripter
The Hans Christian Andersen Center

Brev fra Henriette Wulff til H.C. Andersen 30. marts 1837

Hop forbi menu og nyheder

Dato: 30. marts 1837
Fra: Henriette Wulff   Til: H.C. Andersen
Sprog: dansk.

Nr. 66. Fra Henriette Wulff. [30. 3. 1837].

Stakkels Andersen med den stykke spandske Flue! har De ikke en saa levende Maade at udtrykke Dem paa at det ordentlig gyser i mig ved at tænke paa de spandske Lidelser De plages af. Endskjøndt det gjør mig og os Alle ondt ikke at skulde see Dem i Dag, glæder det mig dog at De kan adsprede Dem lidt fra Deres Piner, og vi have den Fornøjelse til Gode at see Dem i Morgen. Jeg forbeholder mig da muntlig at sige Dem hvor ondt det har gjordt mig ikke at have seet Dem i alle disse Dage.

Gangerpilten venter paa disse Linier, derfor Adio! Jeg har meget at tale med Dem i Morgen; Fader er gandske gnaven over ikke at faae Dem at see i Dag; han lider bestandig af den fæle Snue og trænger til lidt Adspredelse som for Ex: at De skal lyve lidt for ham, det morer ham kosteligt.872 Au revoir. God Bedring og god Taalmod med Fluerne. Come sempre la sorella.

Torsdag kl. 12.

[Udskrift] ST

Hr H: C: Andersen. Digter, etc etc. Nyhavn

Tekst fra: Se tilknyttet bibliografipost