H.C. Andersen-centret ved Syddansk Universitet. Hjemmesiden er en base for forskning, tekster og information om og af H.C. Andersen. Man kan finde materialer om (nøgleordene) eventyr, forfatter, litteratur, børnelitteratur, børnebøger, undervisning, studie, Victor Borge, HC Andersen, H. C. Andersen, liv, værk, tidstavle og biografi, citater, drømme, FAQ, oversættelse, bibliografi, anmeldelser, quiz, børnetegninger, 2005 og manuskripter
The Hans Christian Andersen Center

Brev fra H.C. Andersen til Robert Watt 26. august 1866

Hop forbi menu og nyheder

Dato: 26. august 1866
Fra: H.C. Andersen   Til: Robert Watt
Sprog: dansk.

Kjære Ven!

Bordeaux den 26 August 1866.

I forrige Uge, saasnart Dampskibet fra Rio Janeiro indtraf i Lissabon, gik jeg ombord og begyndte min Hjemreise. Det første Døgn havde vi høi Sø ude paa Atlanterhavet, men hvilken Storhed, hvilken Pragt! Bølgerne havde en phosphorisk Glands, det var som bares Fartøiet over et Ildhav. Da vi kom under Cap Finisterre blev det stille Veir; hele den spanske Sø laae som et sagte svulmende Klæde. I Fredagsaftes kom jeg til Bordeaux hvor mine mange Venner kappes om at gjøre mig Opholdet behageligt; imidlertid reiser jeg overmorgen nordpaa, og om Gud vil er jeg om ikke mange Dage i Danmark. Jeg glæder mig særdeles dertil.

Hils vore fælles Venner.

Deres hengivne

H. C. Andersen

Tekst fra: Helge Topsøe-Jensen

Bordeaux den 26 August 1866.

Kjære Ven!

I forrige Uge, saasnart Dampskibet fra Rio Janeiro indtraf i Lissabon gik jeg ombord og begyndte min Hjemreise. Det første Døgn havde vi høi Sø ude paa Atlanterhavet, men hvilken Storhed, hvilken Pragt; Bølgerne havde en phosphorisk Glands, det var som bares Fartøiet hen over et Ildhav; Da vi kom under Cap Finisterre blev det stille Veir og hele den spanske Sø laae som et sagte svulmende Klæde; i Fredags Aftes kom jeg til Bordeaux hvor mine mange Venner kappes om at [overstr: jeg] gjøre mig Opholdet behageligt, imidlertid reiser jeg overmorgen nordpaa, og om Gud vil er jeg allerede om 12 a 14 Dage i Danmark. Jeg glæder / mig til Hjemkomsten, glæder mig til at samles med mine mange Kjære.

Hils vore fælles Venner.

Deres hengivne

H. C. Andersen

Tekst fra: Solveig Brunholm (microfilm 12, 193-94)

Bordeaux den 26 August 1866.

Kjære Ven!

I forrige Uge, saasnart Dampskibet fra Rio Janeiro indtraf i Lissabon, gik jeg ombord og begyndte min Hjemreise. Det første Døgn havde vi høi Sø ude paa Atlanterhavet, men hvilken Storhed, hvilken Pragt; Bølgerne havde en phosphorisk Glands, det var som bares Fartøiet over et Ildhav. Da vi kom under Cap Finisterre blev det stille Veir; hele / den spanske Sø laae som et sagte svulmende Klæde. I Fredagsaftes kom jeg til Bordeaux hvor mine mange Venner kappes om at gjøre mig Opholdet behageligt; imidlertid reiser jeg overmorgen nordpaa, og om Gud vil er jeg om ikke mange Dage i Danmark. Jeg glæder særdeles dertil. Hils vore fælles Venner.

Deres hengivne

H. C. Andersen

Tekst fra: Solveig Brunholm (microfilmscan 90, 27-28)