H.C. Andersen-centret ved Syddansk Universitet. Hjemmesiden er en base for forskning, tekster og information om og af H.C. Andersen. Man kan finde materialer om (nøgleordene) eventyr, forfatter, litteratur, børnelitteratur, børnebøger, undervisning, studie, Victor Borge, HC Andersen, H. C. Andersen, liv, værk, tidstavle og biografi, citater, drømme, FAQ, oversættelse, bibliografi, anmeldelser, quiz, børnetegninger, 2005 og manuskripter
The Hans Christian Andersen Center

Brev fra H.C. Andersen til Robert Watt 28. maj 1867

Hop forbi menu og nyheder

Dato: 28. maj 1867
Fra: H.C. Andersen   Til: Robert Watt
Sprog: dansk.

Bern den 28 Mai 1867.

Kjære Ven!

Endnu et Brev, siger De! ja, De er saa venlig i min Tanke, at jeg ret har Lyst til at skrive endnu en Gang. I Locle fik jeg Deres seneste Brev og siger Tak for Hilsenerne fra Redacteur Bille, Edgar Collin, Meinertz og Bruun, giv dem Hilsener igjen; om ikke længe mødes vi vel alle i Danmark. Jeg kom da ikke fra Locle før i forgaars, Mandag den 27de. Jeg blev der henved 14 Dage men havde slet Veir, ja i to Dage aldeles Vinter med høi Snee i Gaderne og paa Bjergene; men vor fortræffelige Landsmand Jurgensen og Venner jeg har i Locle, lod mig kun fornemme en behagelig Tid, den sidste Dag, Søndagen, da Sølvbryllups Festen feiredes i Kjøbenhavn havde vi deiligt Veir. I Haven vaiede Danebrog og ved Middagsbordet drak vi Kongeparrets Skaal; kjørte saa en smuk Tour i Bjergene, ind til den første Grændseby Morteau i Frankerige. Igaar forlod jeg Locle, det var Skylregn hele Dagen; den største Tunel heri Bjergene 6500 Met: maa man igjennem, jeg holder ikke af det lange underjordiske Mørke; endelig over Neuchatel naaede jeg iaftes Bern og i Dag er det saa smukt og sommerligt et Veir at jeg har bestemt imorgen, ikke at gaae til Basel, som jeg tænkte, men over Thun til Interlaken, for at komme ind under Bjergene; det er en Pragt at see dem paa denne Tid i deres Snee. Gid at De var med, ja alene i denne Aften sad her og saae den Sol- og Sneepragt. Jeg reiser fra Interlaken over Basel snarest hjemad, men naaer da ikke Hamborg før i Begyndelsen af næste Uge, maaskee skulle vi dog mødes! skeer det ikke, da sees vi i Kjøbenhavn og De glemmer jo ikke at have de illustrerede Nummere af Udstillings Bladet, som jeg i et tidligere Brev opgav Dem. Slig Edgar Collin at jeg i Hamborg boer i Hotel d'Europe og bliver der et Døgn eller to, kommer han igjennem Byen saa seer han nok ind til mig. Endnu engang hjertelig Lev vel!

Deres meget hengivne

H. C. Andersen

Tekst fra: Helge Topsøe-Jensen

Bern den 28 Mai 1867.

Kjære Ven!

Endnu et Brev, siger De! ja, De er saa venlig i min Tanke, at jeg ret har Lyst til at skrive endnu en Gang. I Locle fik jeg Deres seneste Brev og siger Tak for Hilsenerne fra Redacteur Bille, Edgard Collin, Meinertz og Bruun, giv dem Hilsener igjen; om ikke længe mødes vi vel alle i Danmark. Jeg kom da ikke fra Locle før i forgaars, Mandag den 27de. Jeg blev der henved 14 Dage men havde slet Veir, ja i to Dage aldeles Vinter med høi Snee [paa rettet til: ] i Gaderne og paa Bjergene; men vor fortræffelige Landsmand Jurgensen og Venner jeg har i Locle, lod mig kun fornemme en behagelig Tid, den sidste Dag, Søndagen, da Sølvbryllups Festen feiredes i Kjøbenhavn havde vi deiligt Veir. I Haven vaiede Danebrog og ved Middagsbordet drak vi Kongeparrets Skaal; kjørte saa en smuk Tour i Bjergene, ind til den / første Grændseby Morteau i Frankerige. Igaar forlod jeg Locle, det var Skylregn hele Dagen; den største Tunel heri Bjergene 6500 Met: maa man igjennem, jeg holder ikke af det lange underjordiske Mørke; endelig over Neuchatel naaede jeg iaftes Bern og i Dag er det saa smukt og sommerligt et Veir at jeg har bestemt imorgen, ikke at gaae til Basel, som jeg tænkte, men over Thun til Interlaken, for at komme ind under Bjergene; det er en Pragt at see dem paa denne Tid i deres Snee. Gid at De var med, ja alene i denne Aften sad her og saae den Sol- og Sneepragt. Jeg reiser fra Interlaken over Basel snarest hjemad, men naaer da ikke Hamborg før i Begyndelsen af næste Uge, maaskee skulle vi dog mødes! skeer det ikke, da sees vi i Kjøbenhavn og De glemmer jo ikke at / have de illustrerede Nummere af Udstillings Bladet, som jeg i et tidligere Brev opgav Dem. Slig Edgar Collin at jeg i Hamborg boer i Hotel d'Europe og bliver der et Døgn eller to, kommer han igjennem Byen saa seer han nok ind til mig. Endnu engang hjertelig Lev vel!

Deres meget hengivne

H. C. Andersen

Tekst fra: Solveig Brunholm (microfilmscan 90, 50-53)