H.C. Andersen-centret ved Syddansk Universitet. Hjemmesiden er en base for forskning, tekster og information om og af H.C. Andersen. Man kan finde materialer om (nøgleordene) eventyr, forfatter, litteratur, børnelitteratur, børnebøger, undervisning, studie, Victor Borge, HC Andersen, H. C. Andersen, liv, værk, tidstavle og biografi, citater, drømme, FAQ, oversættelse, bibliografi, anmeldelser, quiz, børnetegninger, 2005 og manuskripter
The Hans Christian Andersen Center

Brev fra Edvard Collin m.fl. til H.C. Andersen 28. august 1869

Hop forbi menu og nyheder

Dato: 28. august 1869
Fra: Edvard Collin, Henriette Oline Collin, f. Thyberg   Til: H.C. Andersen
Sprog: dansk.

625. Fra E. og Henriette Collin.

Kjære Andersen.

Dersom jeg ikke havde været saa sikker paa at træffe Dem i Onsdags, havde jeg svaret paa Deres Brev. Det skete nu ikke. Paa Onsdag kommer jeg atter ind og skal da see at lede Dem op; men forresten træffes jeg i Sparekassen, sikkrest c. Kl. 1 . ; jeg er der jo i Regelen fra 12'ndash;2. Deres Pengesager skulle da der paa Stedet blive saa fuldstændigt ordnede, at De kan have alt beredt for Reisen.

Vort Ophold herude er i denne Sommer blevet os i den Grad fortrædiget, at vi maa opgive nogensinde meer at kunne have det her som hidtil; det er Chicaner og Rævestreger som forjage os. Men det er for vidtløftigt og for Andre for kjedeligt at skrive om.

Med Hensyn til en eventuel Samtale om Deres Sager, vil jeg dog endnu underrette Dem om, at jeg Mandagen d. 6te Septbr. ogsaa kan træffes i Sparekassen, altsaa Dagen før Deres Afreise.

Alle hilse. Den indflyttende Theodor har dette Brev med sig

Aalsgaard. 28/9

[c: 28/8] 69

Deres

E. Collin.

Det er kun fordi det strider mod min Følelse at lade dette Brev gaa til Kjøbenhavn, uden et Par Ord fra mig, at jeg sætter mig til Skrivebordet, thi jeg har intet at fortælle Dem kjære Andersen, og vi sees jo'ndash;om Gud vil –i næste, eller rettere næst næste Uge'ndash;maaskee før hvis De gjør Alvor af Deres Besøg herude.

Deres Reiseplan kjender jeg kun lidt til og tænker mig at De, for en Deel, bestemmer den efter Familien Melchiors.–Hvor De kommer i logi med dem, har De jo et godt Stykke Danmark med Dem, og vil ikke føle længsel efter os Andre Stakler som sidde og fryse under vor graa Himmel med de blæsende Skyer.–Jeg skal ikke misunde Dem Sydens Varme og Solskin kjereAndersen, men af et oprigtigt Hjerte ønske Dem Alle en Reises Nydelser og saa faae af dens uundgaaelige Savn, som muligt.

Levvel til vi sees.

Deres

Jette C.

Tekst fra: Se tilknyttet bibliografipost