H.C. Andersen-centret ved Syddansk Universitet. Hjemmesiden er en base for forskning, tekster og information om og af H.C. Andersen. Man kan finde materialer om (nøgleordene) eventyr, forfatter, litteratur, børnelitteratur, børnebøger, undervisning, studie, Victor Borge, HC Andersen, H. C. Andersen, liv, værk, tidstavle og biografi, citater, drømme, FAQ, oversættelse, bibliografi, anmeldelser, quiz, børnetegninger, 2005 og manuskripter
The Hans Christian Andersen Center

Brev fra H.C. Andersen til Georg Brandt 23. juli 1871

Hop forbi menu og nyheder

Dato: 23. juli 1871
Fra: H.C. Andersen   Til: Georg Brandt
Sprog: dansk.

"Rolighed" ved Kalkbrænderiet 23 Juli 1871

Kjære Hr. G. Brandt!

Min hjerteligste Hilsen til Dem og den kjære Frøken Sara. Jeg skrev Dem og hende til i Foraaret; om jeg erindrer ret sendte jeg min Skrivelse med Professor Holst som da reiste gjennem Holland. Fra Dem, kjære Ven, har jeg ikke hørt i lang Tid. Jeg reiser imorgen, om Gud vil, op til Norge, hvor jeg ikke før har været, dog om en Maaned vil jeg igjen være i Danmark; tidligere modtager De vist heller ikke dette Brev, som overbringes af en talentfuld Landsmand, Maleren Pjetro Krohn, jeg tillader mig at anbefale ham til Deres venlige Deeltagelse under hans Ophold i Amsterdam.

Van Kneppelhout med Familie har besøgt mig paa "Rolighed"; jeg tænker at træffe sammen med ham paa Reisen gjennem Sverrig.

De hjerteligste Hilsener til den kjære Sara og hendes ældre Veninde.

Deres hjerteligt hengivne

H. C. Andersen

Tekst fra: Solveig Brunholm (microfilmscanning 56, 64-65)