H.C. Andersen-centret ved Syddansk Universitet. Hjemmesiden er en base for forskning, tekster og information om og af H.C. Andersen. Man kan finde materialer om (nøgleordene) eventyr, forfatter, litteratur, børnelitteratur, børnebøger, undervisning, studie, Victor Borge, HC Andersen, H. C. Andersen, liv, værk, tidstavle og biografi, citater, drømme, FAQ, oversættelse, bibliografi, anmeldelser, quiz, børnetegninger, 2005 og manuskripter
The Hans Christian Andersen Center

Brev fra H.C. Andersen til Therese Henriques, f. Abrahamson 28. oktober 1873

Hop forbi menu og nyheder

Dato: 28. oktober 1873
Fra: H.C. Andersen   Til: Therese Henriques, f. Abrahamson
Sprog: dansk.

Kjøbenhavn 28 October 1873.

Kjære Fru Henriques!

Da i Søndags Deres Mand glædede mig med Besøg, spurgte han om jeg vilde spise hos Dem og ham, som igaar, men da ventedes jeg hos Collins og foreslog da om jeg maatte komme til Dem i Dag; derom forstod jeg, skulde jeg høre Besked, da denne ikke er indtruffet, sees vi altsaa ikke og jeg har arangeret mig hjemme; men ikke sandt, paa Søndag er jeg Deres Gjest eller een af de følgende Dage? Gid at De maa føle Dem vel nok til at see Nogen. Igaar forsøgte jeg første Gang at gaae paa Gaden ned om Hjørnet ved "Mønten"; i Dag bragte jeg det til at naae et Stykke op i Havnegade; derimod var det mig iaftes meget besværligt, da jeg kom fra Collins, at naae op af min Trappe; jeg har det i det Hele værst, henimod Aften naar jeg ude fra vil see at naae op i min Leilighed. Hils Deres Mand og Børn. Vi sees altsaa, haaber jeg, førstkommende Søndag.

Deres hjerteligt hengivne

H. C. Andersen.

E. S.

Deres Mand var saa venlig at love mig, til Gjennemlæsning, nogle Nummere af "Nær og fjern", samt een af de nye Theater-Plakater, vil De minde ham herom.

Tekst fra: H. C. Andersens Breve til Therese og Martin R. Henriques 1860-75. (microfilmscan 91, 387-89)