H.C. Andersen-centret ved Syddansk Universitet. Hjemmesiden er en base for forskning, tekster og information om og af H.C. Andersen. Man kan finde materialer om (nøgleordene) eventyr, forfatter, litteratur, børnelitteratur, børnebøger, undervisning, studie, Victor Borge, HC Andersen, H. C. Andersen, liv, værk, tidstavle og biografi, citater, drømme, FAQ, oversættelse, bibliografi, anmeldelser, quiz, børnetegninger, 2005 og manuskripter
The Hans Christian Andersen Center

Brev fra H.C. Andersen til Henriette Hanck 3. december 1839

Hop forbi menu og nyheder

Dato: 3. december 1839
Fra: H.C. Andersen   Til: Henriette Hanck
Sprog: dansk.

Tirsdagen den 3 Decemb 1839.

I største Hast disse Ord! – I Løverdags skulde Mulatten opføres, men det blev opsat formedelst Decorationer, i Dag var Placaten oppe, og efter Prøven at slutte ventede mig en Triumph, en Glæde, saa jeg sov halv febersyg i Nat, imorges stod Folk udenfor Comedie-Huset og da – Klokken 8 1/2 døde Frederik den Sjette; hele Staden er i Bevægelse, Christian den ottende er udraabt, jeg hørte det selv. Underligt, i Løverdagsaftes var jeg hans Gjæst, jeg sad ved den nuværende Dronnings Side og læste Mulatten. Hils Deres kjære lidende Fader, skriv mig snart, ret snart til, i denne Uge og De skal faae et langt Brev. I dette Øieblik raabes Hurra for Christian den 8de under mine Vinduer.

Broderen !

Lad Thomsen læse dette Brev, saasnart De kan og bring ham min Hilsen ! dog nei, jeg vil heller skrive en lille Seddel; send ham den ind ! – Deres Onkel har jeg talt med i Theatret; jeg veed ei hvor de boer. Alle condolerer mig i Dag med, da man var opfyldt med Tanken om at see Mulatten iaften.

ihast !

Tekst fra: H.C. Andersens Hus