H.C. Andersen-centret ved Syddansk Universitet. Hjemmesiden er en base for forskning, tekster og information om og af H.C. Andersen. Man kan finde materialer om (nøgleordene) eventyr, forfatter, litteratur, børnelitteratur, børnebøger, undervisning, studie, Victor Borge, HC Andersen, H. C. Andersen, liv, værk, tidstavle og biografi, citater, drømme, FAQ, oversættelse, bibliografi, anmeldelser, quiz, børnetegninger, 2005 og manuskripter
The Hans Christian Andersen Center

Brev fra Edvard Collin til H.C. Andersen 28. september 1874

Hop forbi menu og nyheder

Dato: 28. september 1874
Fra: Edvard Collin   Til: H.C. Andersen
Sprog: dansk.

800. Fra E. Collin.

Jeg sender Dem herved efter Aftale en Gjenpart af dette »Deres bedste Brev«, hvis Original jeg beholder. Jeg har sat 3 Blyantskryds. Det første betyder, at jeg har tilføiet Præpositionen i, thi det hedder jo: at nedlægge i Hjerterne. Det andet betyder, at det vilde være tydeligere og mere stemmende med Skriftsproget, naar det hed . . . Digter, som de troe er etc.

Det tredie betyder, at der ikke vel kan staae: naar den bragtes; thi Ordet refererer sig til hvad; det maa altsaa hedde: naar det bragtes. Men dette overlader jeg til Dem at ændre. Deres 28 Sept. 1874. E. Collin.

Tekst fra: Se tilknyttet bibliografipost