H.C. Andersen-centret ved Syddansk Universitet. Hjemmesiden er en base for forskning, tekster og information om og af H.C. Andersen. Man kan finde materialer om (nøgleordene) eventyr, forfatter, litteratur, børnelitteratur, børnebøger, undervisning, studie, Victor Borge, HC Andersen, H. C. Andersen, liv, værk, tidstavle og biografi, citater, drømme, FAQ, oversættelse, bibliografi, anmeldelser, quiz, børnetegninger, 2005 og manuskripter
The Hans Christian Andersen Center

Brev fra Jonas Collin d.æ. til H.C. Andersen 13. august 1836

Hop forbi menu og nyheder

Dato: 13. august 1836
Fra: Jonas Collin d.æ.   Til: H.C. Andersen
Sprog: dansk.

Kbh. d. 13 Aug 1836

Kiære Andersen

uheldigviis glemte jeg i Gaar, at Pengene skulde afsendes om Fredagen, og husker det først i Dag ved at fremtage de Breve, som skulle besvares 15 med denne Post, og blandt hvilke Deres.var lagt. - Denne Uregelmæs­sighed maa De tilgive mig; med Brevposten maae man ikke sende Penge, og jeg vil ej udsætte mig for at en Postmester (og Postmestere have en egen Følelse i Fingrene) skulde faae Mistanke og anholde et Brev fra mig. Jeg haaber, at De uden Vanskelighed vil kunne reise en Capital af 10 R, 20 om det var det Dobbelte; i alle Fald maa De beraabe Dem paa mig, om det kan hiælpe, f Ex hos min Cousine Bredsdorff eller hvem De ellers vil tye til.

I Onsdags havde Edvard Bryllup i Søllerød, og Bryllupsgildet var i Fortunen; derom ville Søstrene fortælle det Fornødne naar De staaer iblandt os.

Seer De Bangs, Nørager, saa hils dem hierteligst fra mig; enhver Ven af Frølich maa paaskiønne hvad de saa kiærligen giøre for ham.

Deres

Collin

Tekst fra: Se tilknyttet bibliografipost