H.C. Andersen-centret ved Syddansk Universitet. Hjemmesiden er en base for forskning, tekster og information om og af H.C. Andersen. Man kan finde materialer om (nøgleordene) eventyr, forfatter, litteratur, børnelitteratur, børnebøger, undervisning, studie, Victor Borge, HC Andersen, H. C. Andersen, liv, værk, tidstavle og biografi, citater, drømme, FAQ, oversættelse, bibliografi, anmeldelser, quiz, børnetegninger, 2005 og manuskripter
The Hans Christian Andersen Center

Brev fra Jonas Collin d.æ. til H.C. Andersen 11. april 1843

Hop forbi menu og nyheder

Dato: 11. april 1843
Fra: Jonas Collin d.æ.   Til: H.C. Andersen
Sprog: dansk.

1O4. Fra Jonas Collin. Kbh 11 Apr 1843.

Det er en Feil, min gode Ven, at De ikke har opgivet os Deres Adresse; thi derved nødes jeg til at sende alle Brevene igiennem Departementet, og det ynder jeg ikke. Theodor skrev lidtdirecte, og jeg ligeledes de sidste Breve; det, hvori Gottlieb sendte ham Penge, afgik med Posten, og jeg maa derfor bede Dem ikke at nøies med, at efterspørge det hos Gesandt­skabet, men ogsaa paa Posten.

Tak for Deres sidste Brev, dateret Geburtsdagen. Dersom Theodor ikke bragte Dem min Hilsen, i Anl. af den 2d. Apr:, saa har han glemt det, thi jeg havde udtrykkelig paalagt ham det. Om Deres Pengesager tænker jeg at skrive med næste Post.

Her er intet Nyt. Over Opførelsen af Haydn: Skabelse, ved et Musikpersonale af henved 500 Pers., er der giort megen Ophævelse. Jeg er ingen Ven af Opførelsen.

Nui ere vi i den stille Uge, -og Theatret ligger altsaa i Dvale. Anden Paaskedag begynde vi igien, formodentlig med Ørkenens Søn, 13d. Gang.

Alle hilse! lev vel &. Deres

Collin

Tekst fra: Se tilknyttet bibliografipost