H.C. Andersen-centret ved Syddansk Universitet. Hjemmesiden er en base for forskning, tekster og information om og af H.C. Andersen. Man kan finde materialer om (nøgleordene) eventyr, forfatter, litteratur, børnelitteratur, børnebøger, undervisning, studie, Victor Borge, HC Andersen, H. C. Andersen, liv, værk, tidstavle og biografi, citater, drømme, FAQ, oversættelse, bibliografi, anmeldelser, quiz, børnetegninger, 2005 og manuskripter
The Hans Christian Andersen Center

Brev fra Ernst Marcus Weis til H.C. Andersen 6. marts 1847

Hop forbi menu og nyheder

Dato: 6. marts 1847
Fra: Ernst Marcus Weis   Til: H.C. Andersen
Sprog: dansk.

Jeg sender Dem herved Kierkegaards Bog. Derhos henstiller jeg efter nu 2 Gange at have hørt "Skyggen", om ikke Ordet "halshugget" i SLutningenkunde undgaas. Det forekommer mig, noget for bestemt at henlede Opmærksomheden paa Henrettelsesmaaden og derved at bringe Tilhørerne til at dvæle ved Forestillinger, der leder dem bort fra Eventyret og derved svækker dets Totalindtryk. Jeg vilde foreslaae Dem en Slutning omtrent saalede:

Men den lærde Mand saa ikke Noget af den Stads. Han var den Nat død i Fængslet. Man talte om at Retfærdighedens Arm endelig havde naaet ham, men Ingen vidste ret, hvad han havde forbrudt og igrunden var det jog godt for ham, at han forlod denne Verden.

Deres

Ernst Weis

d. 6 Marts 47

Tekst fra: Helge Topsøe-Jensen