H.C. Andersen-centret ved Syddansk Universitet. Hjemmesiden er en base for forskning, tekster og information om og af H.C. Andersen. Man kan finde materialer om (nøgleordene) eventyr, forfatter, litteratur, børnelitteratur, børnebøger, undervisning, studie, Victor Borge, HC Andersen, H. C. Andersen, liv, værk, tidstavle og biografi, citater, drømme, FAQ, oversættelse, bibliografi, anmeldelser, quiz, børnetegninger, 2005 og manuskripter
The Hans Christian Andersen Center

Brev fra H.C. Andersen til Bernhard Severin Ingemann 3. december 1851

Hop forbi menu og nyheder

Dato: 3. december 1851
Fra: H.C. Andersen   Til: Bernhard Severin Ingemann
Sprog: dansk.

Kjøbenhavn 3 December 1851.

Kjære, kjære Ingemann!

De og Deres Kone ville venligt læse denne min Digtning, der ved Opførelsen vel ikke er blevet ganske forstaaet, som jeg ønskede, men heller slet ikke har mødt den Strid, som den berlingske Tidende fortæller. Læs Bogen og læs da bag efter Deres »Berlingske« og "Flyveposten", saa seer De et træffende Billed paa vor nuværende Critik.

Jeg har ellers i den senere Tid været syg, lidt af Halsbetændelse; nu er jeg bedre og var næsten tilsinds i forgaars, da jeg ærgrede mig over de "tungnemmede, underlige Mennesker", pludseligt at flyve til Sorø og der see milde Øine. Nu, Gud vil signe og glæde Dem og Deres kjære Kone, tænk venlig paa mig!

Deres inderlig hengivne

H.C. Andersen.

Tekst fra: Solveig Brunholm (microfilmscan 14, 300)