H.C. Andersen-centret ved Syddansk Universitet. Hjemmesiden er en base for forskning, tekster og information om og af H.C. Andersen. Man kan finde materialer om (nøgleordene) eventyr, forfatter, litteratur, børnelitteratur, børnebøger, undervisning, studie, Victor Borge, HC Andersen, H. C. Andersen, liv, værk, tidstavle og biografi, citater, drømme, FAQ, oversættelse, bibliografi, anmeldelser, quiz, børnetegninger, 2005 og manuskripter
The Hans Christian Andersen Center

Brev fra H.C. Andersen til Bernhard Severin Ingemann 27. maj 1858

Hop forbi menu og nyheder

Dato: 27. maj 1858
Fra: H.C. Andersen   Til: Bernhard Severin Ingemann
Sprog: dansk.

Kjøbenhavn den 27 Mai 1858

Kjære Ven!

igaar, med Middags Toget, fløi jeg forbi Sorø herind til Byen; en Hilsen jeg ude fra Banegaarden, sendte Dem, ved Vermehren har De vist modtaget. Dette lille Brev bringe Dem min Lykønskning i Anledning af den 28 Mai, gid det nye Livsaar, som opruller bevare Deres Sjæls Friskhed i Virkelighedens og Poesiens Verden. Jeg glæder mig til igjen at samles med Dem og Deres kjære Kone, naar jeg, nu, om Gud vil, midt i Juni flyver ud til Bjergene men først bliver to Dage ved Skovsøen, i Deres / hyggelige Hjem. I aften skal jeg da høre den yngste Wiehe synge i Figaro og glæder mig dertil; det er godt og nødvendigt at Theatret faae nye Kræfter, thi det seer sørgeligt ud, som det nu staaer til; ogsaa Mantzius tager nu sin Afsked, fortæller man mig, den Ene forsvinder efter den Anden.!

Glæd mig en Dag med et Par venlige Ord; maaskee bringer jeg Dem, naar vi mødes, et nyt Eventyr, et saadant, løftede sig frem i Tankerne under Opholdet paa Basnæs. De hjerteligste Hilsener til Dem og Deres Kone.

Deres inderligt hengivne !

H.C. Andersen.

Til Hr Konfererentsraad B. S. Ingemann!

Tekst fra: Solveig Brunholm (microfilmscan 14, 493-94)