H.C. Andersen-centret ved Syddansk Universitet. Hjemmesiden er en base for forskning, tekster og information om og af H.C. Andersen. Man kan finde materialer om (nøgleordene) eventyr, forfatter, litteratur, børnelitteratur, børnebøger, undervisning, studie, Victor Borge, HC Andersen, H. C. Andersen, liv, værk, tidstavle og biografi, citater, drømme, FAQ, oversættelse, bibliografi, anmeldelser, quiz, børnetegninger, 2005 og manuskripter
The Hans Christian Andersen Center

Brev fra Peter Heise til H.C. Andersen 15. november 1859

Hop forbi menu og nyheder

Dato: 15. november 1859
Fra: Peter Heise   Til: H.C. Andersen
Sprog: dansk.

Sorø, tirsdag 15 novembr 1859.

Kjære Professor Andersen!

Endelig! De er vist,og med Rette, forundret over, at De ikke allerede har faaet Deres Digt med Musik; men det er saamænd ikke paa Grund af Dovenskab fra min Side. Jeg havde componeret 4 forskjellige Melodier til Sangen før denne, som nu endelig har fundet Naade for mine Øine; naar den kun ogsaa maatte finde det for Deres.

Det, jeg havde ønsket at opnaa, var en simpel og letfattelig, livlig Melodi, som dog med disse Egenskaber ikke maatte være triviel; nu troer jeg omtrent at have naaet, hvad jeg tilsigtede.

Jeg har komponeret den, som De vil se, for en enkelt Stemme med Pianoforte, men ved siden deraf har jeg tillige udsat den for fire Mandsstemmer, saa at den tillige kan synges af Sangforeninger. Dersom den skal offentliggøres, kunne jeg have Lyst at foresalaa den "Illustrerede Tidende", hvori den kunne staa som enkelt Sang med Teksten særlig trykt, medens den som Korsang kunne staa i den Samling af flerstemmige Mandssange, som Delbanco udgiver. Men herom vil De jo selv bedst kunne tale med Delbanco, om Dem saa synes.

Jeg turde ikke see paa Dem i Teatret forleden aften saa flov var jeg, fordi jeg ikke havde faaet den færdig endnu.

Med mange venlige hilsner fra min Hustru forbliver jeg Deres med Højagtelse og Hengivenhed.

Deres P. Heise.

Tekst fra: Se tilknyttede bibliografiposter