H.C. Andersen-centret ved Syddansk Universitet. Hjemmesiden er en base for forskning, tekster og information om og af H.C. Andersen. Man kan finde materialer om (nøgleordene) eventyr, forfatter, litteratur, børnelitteratur, børnebøger, undervisning, studie, Victor Borge, HC Andersen, H. C. Andersen, liv, værk, tidstavle og biografi, citater, drømme, FAQ, oversættelse, bibliografi, anmeldelser, quiz, børnetegninger, 2005 og manuskripter
The Hans Christian Andersen Center

Brev fra Jonas Collin d.æ. til H.C. Andersen 1. januar 1860

Hop forbi menu og nyheder

Dato: 1. januar 1860
Fra: Jonas Collin d.æ.   Til: H.C. Andersen
Sprog: dansk.

1860. Søndag Aften Nytaarsdag.

Kiære Andersen

Tak for Deres Brev og Nytaarsønske! og for Deres Nytaarsmorgens Vers, som jeg just nu læser i Illustr Tidende, og læser meer end eengang. I Gaar Aftes var her, ligesom Juleaften, megen Familiemunterhed, efter gammel, Dem bekiendt, Skik og Brug; jeg bliver meer og meer passiv Deeltager deri; det er Naturens Orden. De spørger om der var Festlighed for Gottlieb i Kunst-Foreningen i Anledning afhans fem og tyveaarige Medvirkning i samme; Jo; først foræredes ham et smukt Album med Arbeider fra nogle og halvtresindstyve danske Kunstnere; dernæst var foranstaltet et Festmaaltid for hampaa Skydebanen.

Jonna er her i Byen med sine tre Smaapiger.

I Aftes færdedes jeg mellem en munter Ungdom og Barnekreds, i Aften sidder jeg ganske ene her i min Stue; de ere Alle spredte om hist og her; af Husets Egne ere kun faa hiemme.

Mandag 2den Januar.

De til Dem sidst ankomne Breve sendes med denne Leilighed. Lev vel!

Deres Collin.

Tekst fra: Se tilknyttet bibliografipost