H.C. Andersen-centret ved Syddansk Universitet. Hjemmesiden er en base for forskning, tekster og information om og af H.C. Andersen. Man kan finde materialer om (nøgleordene) eventyr, forfatter, litteratur, børnelitteratur, børnebøger, undervisning, studie, Victor Borge, HC Andersen, H. C. Andersen, liv, værk, tidstavle og biografi, citater, drømme, FAQ, oversættelse, bibliografi, anmeldelser, quiz, børnetegninger, 2005 og manuskripter
The Hans Christian Andersen Center

Brev fra Henri Blanvalet de Schmitz til H.C. Andersen 11. februar 1863

Hop forbi menu og nyheder

Dato: 11. februar 1863
Fra: Henri Blanvalet de Schmitz   Til: H.C. Andersen
Sprog: dansk.

[oversættelse fra AIA 1972]

[vedlagt: Henri Dunant: Un souvenir de Solferino]

11. februar 1862

Jeg skriver til Dem i dag i anledning af et hverv man har pålagt mig, nemlig at bede Dem om at modtage et værk som min ven hr. Henri Dunant har ladet trykke; han er en mand som er velanskreven i de gode kredse og højt agtet ikke blot i Genève, men også i Frankrig, og af kejseren i særdeleshed.

Denne bogs formål er ikke litterært, men humanitært.

Sagen er denne: Hr. Dunant overværede slaget ved Solferino, og det gjorde det dybeste indtryk på ham at se hvor utilstrækkeligt der blev sørget for de stakkels sårede. Det er for at påpege dette misforhold at han har grebet pennen, i håb om eventuelt at udvirke forbedringer på dette felt.

Han er klar over at mulige ændringer udelukkende er de styrendes sag; men han ved også hvor stor en indflydelse den offentlige mening har,når den bliver behørigt oplyst.

Jeg vover at håbe at De vil være så venlig at ofre lidt tid på at læse bogen, og vi ville blive lykkelige, hvis De med et par ord ville lade mig vide at De billigere forfatterens mål.

Anerkendelse fra en mand som Dem ville være højst værdifuld for os.

Modtag, kære hr. Andersen, forsikringen om at jeg altid forbliver Deres hengivne.

Henri Blanvalet.

Tekst fra: H.C. Andersens Hus