H.C. Andersen-centret ved Syddansk Universitet. Hjemmesiden er en base for forskning, tekster og information om og af H.C. Andersen. Man kan finde materialer om (nøgleordene) eventyr, forfatter, litteratur, børnelitteratur, børnebøger, undervisning, studie, Victor Borge, HC Andersen, H. C. Andersen, liv, værk, tidstavle og biografi, citater, drømme, FAQ, oversættelse, bibliografi, anmeldelser, quiz, børnetegninger, 2005 og manuskripter
The Hans Christian Andersen Center

Brev fra Signe Læssøe til H.C. Andersen 6. januar 1852

Hop forbi menu og nyheder

Dato: 6. januar 1852
Fra: Signe Læssøe   Til: H.C. Andersen
Sprog: dansk.

d. 6' Januar [1852 eller senere]

Hvordan skal jeg undskylde at Bøgerne først nu komme? Lad Alderdommen faae Tilgivelse!

Stjernehimlen har jeg læst og er Dem inderlig taknemmelig derfor; meer kjender jeg ikke af Bogen, selv kan jeg ikke læse og mine Omgivelser have deels ikke Tid, deels ikke Alderen.

Mange, mange Gang har jeg læst i Bibelen: »Værer ydmyge af Hjertet« og det har aldrig rigtig trængt ind i mig. Veed De hvad der først rigtig har vækket mig, hvad der har gjennemtrængt mig med dyb Følelse af Anger og Ruelse, og givet mig et klart Blik ind i mit Indre - Det har Deres herlige Eventyr: De røde Skoe- Jeg føler at jeg som hun har været ydmyg i Gjerning, ydmyg i Ord men ydmyg i Tanker det har jeg desværre saa tidt ikke været. Gid jeg saadan kunde beherske mine Tanker at jeg uden at blues kunde see ind i det Hjertespeil De har holdt for mig, og De ville have vundet en Fjeder meer i Englevingen der skal bære Dem for Guds Trone.

Lev vel kjere Andersen, mind engang imellem med Venlighed Deres moderlig

sindede S: Læssøe

Tekst fra: Se tilknyttede bibliografiposter