H.C. Andersen-centret ved Syddansk Universitet. Hjemmesiden er en base for forskning, tekster og information om og af H.C. Andersen. Man kan finde materialer om (nøgleordene) eventyr, forfatter, litteratur, børnelitteratur, børnebøger, undervisning, studie, Victor Borge, HC Andersen, H. C. Andersen, liv, værk, tidstavle og biografi, citater, drømme, FAQ, oversættelse, bibliografi, anmeldelser, quiz, børnetegninger, 2005 og manuskripter
The Hans Christian Andersen Center

Brev fra H.C. Andersen til Theodor Reitzel December 1871

Hop forbi menu og nyheder

Dato: December 1871
Fra: H.C. Andersen   Til: Theodor Reitzel
Sprog: dansk.

Til disse Bemærkninger, som ere vedlagte den tidligere udgave af Eventyr og Historier med Illustrationer af V. Pedersen er at tilføie at den første illustrerede Udgave som fulgte de flere Oplag af enkelttrykte Hefter uden Billeder, udkom i Aaret 18.. og blev paa ny oplagt 18.. En tredie Udgave, hvortil ovenstaaende Bemærkninger tilføiedes, kom i Boghandelen 1862 og fremtræder nu i fjerde Oplag, og som tidligere, i flere tusinde Exemplarer.

De to første Bind af den hele Samling indeholder fiirssindstyve Eventyr og Historier, ledsagede af Illustrationer af V. Pedersen, ere senere fortsatte med tre Bind illustrerede af Lorenz Frøhlich, de to af disse ere allerede i Boghandelen og det tredie Bind, hvortil alle Billederne ere færdig ville udkomme i Aaret 1873.

Den hele Samling udgjør da fire Bind og omfatter 131 Eventyr og Historier.

[fortsættes i dec. 1872: Brev]

Tekst fra: Solveig Brunholm (microfilmscanning 58, 73)