H.C. Andersen-centret ved Syddansk Universitet. Hjemmesiden er en base for forskning, tekster og information om og af H.C. Andersen. Man kan finde materialer om (nøgleordene) eventyr, forfatter, litteratur, børnelitteratur, børnebøger, undervisning, studie, Victor Borge, HC Andersen, H. C. Andersen, liv, værk, tidstavle og biografi, citater, drømme, FAQ, oversættelse, bibliografi, anmeldelser, quiz, børnetegninger, 2005 og manuskripter
The Hans Christian Andersen Center

Brev fra Fredrika Bremer til H.C. Andersen 23. april 1849

Hop forbi menu og nyheder

Dato: 23. april 1849
Fra: Fredrika Bremer   Til: H.C. Andersen
Sprog: dansk.

Kære Andersen!

Vi, De og jeg, er blevet bedt om at komme tidligt i aften til frk. de Huygens, dvs. kl. halv ni. Prinsesserne vil også komme tidligt. Man beder Dem meget om at medtage nogle af Deres Danske Eventyr, som man håber at få Dem til at fortælle. Jeg har sladret om Hørren og Bedstemoders Øine - vil De ikke tage dem med?!

Hvilken dejlig regn! Jeg befinder mig godt derved, for jeg føler, at jorden grønnes, at foråret kommer. Det eneste, jeg har imod foråret i år, er, at det tage rmin Svale bort, Svalen, som har glædet mig hele vinteren med sommerindtryk. Den drager med foråret mod Norden, mod Norden! Det eneste, der kan forsone mig dermed, er, at den drager til Sverige, og det elskede land under jeg alt godt og glædeligt. Og lev nu vel til i aften, vor venlige Svale og gode ven.

Fredrika.

Mandag morgen d. 23. apr.

Tekst fra: Se tilknyttet bibliografipost