H.C. Andersen-centret ved Syddansk Universitet. Hjemmesiden er en base for forskning, tekster og information om og af H.C. Andersen. Man kan finde materialer om (nøgleordene) eventyr, forfatter, litteratur, børnelitteratur, børnebøger, undervisning, studie, Victor Borge, HC Andersen, H. C. Andersen, liv, værk, tidstavle og biografi, citater, drømme, FAQ, oversættelse, bibliografi, anmeldelser, quiz, børnetegninger, 2005 og manuskripter
The Hans Christian Andersen Center

Brev fra H.C. Andersen til H.V. Kaalund 24. december 1853

Hop forbi menu og nyheder

Dato: 24. december 1853
Fra: H.C. Andersen   Til: H.V. Kaalund
Sprog: dansk.

Det er mig en Glæde at kunne af Hjertet udtale mig i Samklang med de mange indflydelsesrige Stemmer, som hæve sig i hædernde Erkjendelse af Hr: Kaalunds Betydning, som Digter.

I hvert enkelt nok saa lille Digt af ham er der en Friskhed, en Poesie der griber Læseren og i hans "Fabler", der ikke behøvede Lundbyes smukke Tegninger for at efterlade hos os et tydeligt Billede, har vor Literatur, vist nok i denne Retning, det meest originale, friske Bidrag.

Det vilde saaledes være ønskeligt og smukt om denne sande Digter-Natur blev udrevet, for en Deel, af al for tunge Tryk og Tvang der maa virke hemmende og forkuende paa hans Virksomhed.

H. C. Andersen

Juleaften 1853

Tekst fra: Solveig Brunholm (microfilmscan 14, 660)