H.C. Andersen-centret ved Syddansk Universitet. Hjemmesiden er en base for forskning, tekster og information om og af H.C. Andersen. Man kan finde materialer om (nøgleordene) eventyr, forfatter, litteratur, børnelitteratur, børnebøger, undervisning, studie, Victor Borge, HC Andersen, H. C. Andersen, liv, værk, tidstavle og biografi, citater, drømme, FAQ, oversættelse, bibliografi, anmeldelser, quiz, børnetegninger, 2005 og manuskripter
The Hans Christian Andersen Center

Brev fra H.C. Andersen til Jonas Collin d.æ. 17. juli 1842

Hop forbi menu og nyheder

Dato: 17. juli 1842
Fra: H.C. Andersen   Til: Jonas Collin d.æ.
Sprog: dansk.

95. Til Jonas Collin. Bregentved 17 Juli 1842.

Vil De bevise mig den Tjeneste at lade indlagte Brev til Rantzau blive besørget med Dampskibet Frederik den 6te i Dag (Mandag 18), det er den hurtigste Maade jeg kan faae det afsted paa, thi her fra Bregentved kan jeg over' Ringsted ei sende det bort før Tirsdag; jeg ønskede at det kom i næste Uge til Itzehoe og det før Torsdag, da ellers Rantzau sender mig Vogn imøde og Vognen vil ingen træffe, eftersom jeg har ladet mig over­tale til at blive her paa Bregentved endnu en 8 a 10 Dage.

I dette Øieblik, Middag Kl 3, høre vi, hvad der forstemmer os alle at Unsgaard skal være død! Det er jo grueligt, den Ene døer efter den Anden! - Det har bedrøvet Familien herude meget og jeg tænkte strax paa Dem, der holdt saa meget af den Mand! .

Gud lad mig beholde alle mine Kjære, længe, ret længe!

lev vel! . Deres sønlig hengivne

H. C. Andersen

Tekst fra: Se tilknyttede bibliografiposter