H.C. Andersen-centret ved Syddansk Universitet. Hjemmesiden er en base for forskning, tekster og information om og af H.C. Andersen. Man kan finde materialer om (nøgleordene) eventyr, forfatter, litteratur, børnelitteratur, børnebøger, undervisning, studie, Victor Borge, HC Andersen, H. C. Andersen, liv, værk, tidstavle og biografi, citater, drømme, FAQ, oversættelse, bibliografi, anmeldelser, quiz, børnetegninger, 2005 og manuskripter
The Hans Christian Andersen Center

Brev fra H.C. Andersen til Edvard Collin 12. maj 1847

Hop forbi menu og nyheder

Dato: 12. maj 1847
Fra: H.C. Andersen   Til: Edvard Collin
Sprog: dansk.

189. Til E. Collin.

Erindrings Liste

Kjære Ven

De har faaet

200 Rdlr

fra Lorck erholder De 500 preusiske Daler O: 600 og nogle og treds, disse nogle og treds beder jeg Dem at gjemme og da give mig paa de 800 Rdlr et Criditiv, som lyder paa London og Paris; skulde nu Pengene fra Lorck ikke være komne til De er her igjen, er De dog saa god at sørge for Creditivet'ndash;(til senere at dække de manglende 600 ere følgende Midler.

et Halvaars Gage c: ............... 300.

fra Theatret rimeligviis ....... 100 Rdlr.

En Ring eier jeg af Værd

400 Rdlr altsaa i det mindste ... 200

............................................ 600.

Jeg sender Dem fra Glorup Manuscript af Ahasverus og af Romanen, først og fremmest, at det kommer i solide Hænder, da det er det eneste Manuskript, to Afskrifter tages.–Breve, som komme til mig fra Udlandet, medens jeg endnu er i Fyen, bedes om at blive sendt til mig der. Glorup, per Nyborg hos Excellensen Moltke-Hvidtfeldt.

H. C. Andersen.

Ved min Afreise til Udlandet overdrager jeg herved Hr: Justitsraad E. Collin i mit Navn at qvitere og modtage Alt hvad mig angaaer, som om det var mig selv.

H. C. Andersen.

Kjøbenhavn 12 Mai 1847.

Tekst fra: Se tilknyttet bibliografipost