H.C. Andersen-centret ved Syddansk Universitet. Hjemmesiden er en base for forskning, tekster og information om og af H.C. Andersen. Man kan finde materialer om (nøgleordene) eventyr, forfatter, litteratur, børnelitteratur, børnebøger, undervisning, studie, Victor Borge, HC Andersen, H. C. Andersen, liv, værk, tidstavle og biografi, citater, drømme, FAQ, oversættelse, bibliografi, anmeldelser, quiz, børnetegninger, 2005 og manuskripter
The Hans Christian Andersen Center

Brev fra Edvard Collin til H.C. Andersen 9. juni 1848

Hop forbi menu og nyheder

Dato: 9. juni 1848
Fra: Edvard Collin   Til: H.C. Andersen
Sprog: dansk.

218. Fra E. Collin.

Desværre kan jeg heller ikke idag opfylde Deres Ønske om at faae et langt Brev.–

Stampe er Sergeant ved 2den Reserve-Bataillon, (Oberst Schow.) Waldemar er Menig ved 1ste Reservejægercorps (Oberst. Lønborg).

Stampe har skrevet nogle høist fortræffelige og interessante Breve hjem; det sidste om Affairen i Sundeved i Søndags; det satte os alle i godt Humeur. Idag ere vi noget forstemte, da vi fik en Efterretning, at vore Tropper ere fordrevne fra Apenrade lige til Colding, at et Jægercorps skal være splittet etc.; der stod Waldemar.–Naa! det staaer i Guds Haand!

Stampe er nu i Sønderborg. Wald. formodentlig i Colding.

Jette og jeg tage ikke paa Landet.

Jonna er glad og munter; der er noget spartansk ved det Pigebarn.

Min lille Louise ligger af Meslinger.

En Pakke med en ny Roman af Fr. Bremer aabnede jeg; indeni ligger vedlagte Seddel, som jeg naturligviis ikke har seet paa.–Udskriften fra hende har jeg copieret paa dette Brev.

Deres hengivne Ven

d. 9 Junii 1848

E. Collin.

Tekst fra: Se tilknyttet bibliografipost