H.C. Andersen-centret ved Syddansk Universitet. Hjemmesiden er en base for forskning, tekster og information om og af H.C. Andersen. Man kan finde materialer om (nøgleordene) eventyr, forfatter, litteratur, børnelitteratur, børnebøger, undervisning, studie, Victor Borge, HC Andersen, H. C. Andersen, liv, værk, tidstavle og biografi, citater, drømme, FAQ, oversættelse, bibliografi, anmeldelser, quiz, børnetegninger, 2005 og manuskripter
The Hans Christian Andersen Center

Brev fra H.C. Andersen til Mimi Holstein-Holsteinborg 19. oktober 1856

Hop forbi menu og nyheder

Dato: 19. oktober 1856
Fra: H.C. Andersen   Til: Mimi Holstein-Holsteinborg
Sprog: dansk.

Kjøbenhavn den 19 October 1856

Kjære Fru Grevinde!

hjertelig Tak for Deres venlige Brev, jeg fik det imorges og til­lader mig nu strax at bestemme nøiagtig Tiden jeg gjerne vilde indtræffe. det bliver imidlertid ikke den 24de, men derimod Løverdagen den 25de.

Jeg har mældt Etatsraad Ingemann at jeg i Ugens Løb kommer og bliver en Dags Tid hos ham, saaledes, da jeg endnu er lidt forkjølet vil det falde allermeest bequemt; jeg behøver da ikke at tage i den tidlige Morgenstund fra Kjøbenhavn, men derimod først med Middagstoget, / jeg indtræffer saa hen imod Klokken fire i Sorø, overnatter hos Ingemanns og tillader mig altsaa at bede Deres Naade og Hr. Greven om Vognen maa hente mig hos Ingemanns Løverdagmorgen den 25 October,f Ex imellem Klokken 9 og 10 om Morgenen saaledes at jeg kan være paa det kjære Hol­steinborg ved Middags Spisetid.

Jeg glæder mig særdeles til at see Dem Allesammen og jeg kommer ret med festligt fornøiet Sind til Festen. Bring Hr Gre­ven, Børnene og hver af Deres Kjære De har om Dem min inderli­ge Hilsen!

Altsaa paa Løverdag, om Gud vil, er jeg i Deres lykkelige Hjem!

med taknemlig Hengivenhed

H.C.Andersen.

Deres Naade

Fru Grevinde Holstein født Zahrtmann

Tekst fra: H.C. Andersens Hus