H.C. Andersen-centret ved Syddansk Universitet. Hjemmesiden er en base for forskning, tekster og information om og af H.C. Andersen. Man kan finde materialer om (nøgleordene) eventyr, forfatter, litteratur, børnelitteratur, børnebøger, undervisning, studie, Victor Borge, HC Andersen, H. C. Andersen, liv, værk, tidstavle og biografi, citater, drømme, FAQ, oversættelse, bibliografi, anmeldelser, quiz, børnetegninger, 2005 og manuskripter
The Hans Christian Andersen Center

Læs i Digterens danske Værker 1822-1875

Hop forbi menu og nyheder

Uddrag af Birger Frank Nielsens H.C. Andersen-bibliografi Digterens danske Værker 1822-1875 (1942):

« Foregående 5 nr. 418 - 422, året 1842 Næste 5 »
418.

Sang ved Venners Afreise. Kjøbenhavn. Trykt i Bianco Lunos Bogtrykkeri. (Foraars Taagerne sig hæve).

Lejlighedstryk: 2 upaginerede Blade uden Dato eller Aar. Mel.: Danmark deilig Vang og Vænge. (Sam. Skr. XII, 57. Nr. V af Nogle Viser: Det er Liv at reise). Sunget 7. 5. 1842 da C. Borgaard rejste til Udlandet.

(Bibliografisk kilde: HCAH A-521)

419.

Runerne, et Digt i Anledning af Deres Høifyrstelige Durchlauch- tigheder Prinds Christian af Glücksborgs og Prindsesse Louise af Hessen-Cassels høie Formæling den 26de Mai 1842. Texten af H. C. Andersen. Musiken af H. Rung.
Kjøbenhavn. Trykt i Bianco Lunos Bogtrykkeri. (Klinger, I Harper og Cymbler!)

Lejlighedstryk: 2 upaginerede Blade. (Saml. Skr. XII, 233).
420.

Sang ved Indvielsen af Frederik den Sjettes Asyl, den 3die Juni 1842. Kjøbenhavn. Trykt i Bianco Lunos Bogtrykkeri. (Hen over Armods Vraa gaaer Storme vilde).

Lejlighedstryk: 2 upaginerede Sider. Mel.: Der er et Land, det Sted er høit i Norden. Under Overskriften en Blomsterkrans. (Saml. Skr. XII, 116 - Nr. IV af Kong Frederik den Sjette).

(Bibliografisk kilde: HCAH XXI-c-6)

421.

Cantate i Anledning af Hendes Majestæt Dronning Caroline Amalias høie Fødselsfest den 28. Juni 1842. lVtusik af J. P. E. Hartmann.

Kjøbenhavn. Trykt i Bianco Lunos Bogtrykkeri. (Et deiligt Skov- og Kornland er mod Nord).
Lejlighedstryk: 2 upaginerede Blade. (Saml. Skr. XII, 318). Sunget ved en Koncert af Konservatoriets Elever.

(Bibliografisk kilde: HCAH 2004/82)

422.

Til Deres Majestæt Enke-Dronningen. (Hvert Laug, hver Stand eet Broderskab skal være).

Lejlighedstryk: Den 3. af 5 Sange med Titel: Sange til det Kongelige Kjøbenhavnske Skydeselskabs og danske Broderskabs Trehundredaars Jubelfest ved dets aarlige Fugleskydning den 30. Juni 1842. Kjøbenhavn. Trykt hos Directeur Jens Hostrup Schultz, Kongelig og Univer-sitets-Bogtrykker. 12 upaginerede Blade. (Saml. Skr. XII, 462: Til Enkedronning Marie Sophie Frederikke ved Skydeselskabets Trehundredaars Jubelfest).

(Bibliografisk kilde: HCAH 1971/473)

« Foregående 5 nr. 418 - 422, året 1842 Næste 5 » top Top