H.C. Andersen-centret ved Syddansk Universitet. Hjemmesiden er en base for forskning, tekster og information om og af H.C. Andersen. Man kan finde materialer om (nøgleordene) eventyr, forfatter, litteratur, børnelitteratur, børnebøger, undervisning, studie, Victor Borge, HC Andersen, H. C. Andersen, liv, værk, tidstavle og biografi, citater, drømme, FAQ, oversættelse, bibliografi, anmeldelser, quiz, børnetegninger, 2005 og manuskripter
The Hans Christian Andersen Center

"Heldig dame" – fra H.C. Andersen-litteraturen

Hop forbi menu og nyheder

Fra bibliografierne

Heldig dame.

En ung dame købte Oehlenschlägers udvalgte Digterværker. Da hun kom hjem fandt hun et fotografi af H.C. Andersen i bogen - med dedikation bagpå - til Bazaren i Hinnerup den 16. juli 1865 [til Fordel for de Brandlidte i Nørresundby, HCA omtaler det i brev Brev ] Berlingske Tidende 5.8.1950.
Da H.C. Andersen hjalp de nødstedte. Under et ophold på Frijsenborg i 1865 blev Nørresundby ramt af en brand ... HCA gav basaren 50 kort med sit billede og på hvert kort skrev han sit navn og en linie fra et af sine eventyr eller en strofe fra et digt. Bornholms Tidende, 24.3.1960.

(Bibliografisk kilde: HCAH)

Udgivet 5. august 1950
Sprog: dansk
Kilde: H.C. Andersen-Centrets bibliografiske optegnelser   Bibliografi-ID: 18307
[Informationer opdateret d. 13.5.2013]