H.C. Andersen-centret ved Syddansk Universitet. Hjemmesiden er en base for forskning, tekster og information om og af H.C. Andersen. Man kan finde materialer om (nøgleordene) eventyr, forfatter, litteratur, børnelitteratur, børnebøger, undervisning, studie, Victor Borge, HC Andersen, H. C. Andersen, liv, værk, tidstavle og biografi, citater, drømme, FAQ, oversættelse, bibliografi, anmeldelser, quiz, børnetegninger, 2005 og manuskripter
The Hans Christian Andersen Center

Søg i bibliografierne

Hop forbi menu og nyheder

Søgeord: anmeldelse + af + h. + c. + ørsteds + foredrag. Ny søgning. Søg i resultater
Gå til resultaterne: 1-50 51

Søgningen gav 51 resultater. Nummer 1-50:

'Prinsessen paa Ærten', et Par Kvindetyper, belyste ved et Andersensk Æventyr

SCHMIDT, RUDOLF, 'Prinsessen paa Ærten', et Par Kvindetyper, belyste ved et Andersensk Æventyr. I hans: Fra Liv og Literatur. Syv Foredrag. Otto B. Wroblewsky, København. Pp. 7-32.
Foredrag holdt i Kvindelig Læseforening 28. feb. 1882.

Se også nr. 82 og 83 ovf.

(Bibliografisk kilde: HCAH A-696)

Udgivet 1887
Sprog: dansk
Genre: Afhandlinger, artikler, breve etc.
Kilde: H.C. Andersen-litteraturen 1875-1968:88   Bibliografi-ID: 1392
[Informationer opdateret d. 16.11.2011]

  top Top

Odense Bys Bog om H. C. Andersen.

Odense Bys Bog om H. C. Andersen. Udgivet af SOPHIE BREUM. Hempelske Boghandel, Odense. 92 pp.
Indhold: [a:] Sophus Bauditz, H. C. Andersen. Et Foredrag holdt ved Odense Bys Fest paa Hundredaarsdagen for hans Fødsel, pp. 15-37; [b:] Vilh. Andersen, Barndomshjemmet, pp. 39-53; [c:] P. A. Rosenberg, H. C. Andersens Ungdoms-Kjærlighed [ dvs. : Riborg Voigt], pp. 55-59; [d:] Sophie Breum, Hans Livs skønneste Fest, pp. 61-77; [e:] S. Br. [Sophie Breum], Byen og Æresborgeren, pp. 79-87; endvidere Ernst v. d. Reckes kantate ved Odense bys fest på hundredårsdagen, Sophus Michaëlis' digt H. C. Andersen og HCA's digt Du kære, gamle Fødeby. - a) Også separattrykt, med paginering [1]-25 (Gyldendal, København); tysk oversættelse, se nr. 207 ndf. [HCAs brev til Odense Kommunalbestyrelse er gengivet i facsimile: Brev ].
Separattryk: Ernst v.d. Reckes Cantate ved Odense Kommunes Fest i Fyens Forsamlingshus paa hundredeaarsdagen for Digteren H.C. Andersens Fødsel 2. april 1905. Musikken af P.E. Lange-Müller.

(Bibliografisk kilde: HCAH IX-27, 1999/133, 1971/495)

Udgivet 1905
Sprog: dansk
Kilde: H.C. Andersen-litteraturen 1875-1968:202
Se værkregistret   Bibliografi-ID: 1568
[Informationer opdateret d. 28.6.2013]

  top Top

H. C. Andersen hin primitive

LEHMANN, EDV., H. C. Andersen hin primitive. I hans: Almueliv og Eventyr. V. Pio, København. Pp. 157-74.
Et foredrag fra hundredeaarsfesten, oprindelig offentliggjort 1905 (nr. 229 ovf.). - HCA omtales tillige i Almuens opdagelse, pp. 30-32, samt sporadisk i Eventyrenes vandringer og Eventyrenes moral.

(Bibliografisk kilde: HCAH)

Udgivet 1910
Sprog: dansk
Genre: Afhandlinger, artikler, breve etc.
Kilde: H.C. Andersen-litteraturen 1875-1968:312   Bibliografi-ID: 1700
[Informationer opdateret d. 29.11.2011]

  top Top

H. C. Andersen

LILLJEBJöRN, E. G., H. C. Andersen. I hans: Små litteraturbilder. Adolf Johnson & Co., Stockholm. Pp. 76-88.
Dateret K. F. U. M. 17. 2. 10; formentlig et foredrag.
Udgivet 1913
Sprog: svensk
Genre: Afhandlinger, artikler, breve etc.
Kilde: H.C. Andersen-litteraturen 1875-1968:341   Bibliografi-ID: 1741
[Informationer opdateret d. 27.12.2011]

  top Top

H. C. Andersens Eventyr i europæisk Belysning

VEDEL, VALDEMAR, H. C. Andersens Eventyr i europæisk Belysning. Tilskueren , I pp. 43-56.
Foredrag holdt på Berlins Universitet i tilknytning til Preussische Staatsbibliotheks HCA-udstilling (1925). - På tysk i Deutsche Rundschau CCVIII (jul.-sep.), pp. 5-17.

(Bibliografisk kilde: HCAH II-49, 2000/404)

Udgivet 1926
Sprog: dansk
Genre: Afhandlinger, artikler, breve etc.
Kilde: H.C. Andersen-litteraturen 1875-1968:536   Bibliografi-ID: 1994
[Informationer opdateret d. 21.3.2012]

  top Top

Det danske Lune i H. C. Andersens Eventyr

[ANDERSEN, VILH., Det danske Lune i H. C. Andersens Eventyr.] Svendborg Avis 25. sep.
Referat af VA's foredrag ved efterårsmødet på Ollerup Højskole.
Udgivet 25. september 1928
Sprog: dansk
Genre: Afhandlinger, artikler, breve etc.
Kilde: H.C. Andersen-litteraturen 1875-1968:600   Bibliografi-ID: 2070
[Informationer opdateret d. 5.10.2010]

  top Top

'Turistattraktionen i Hans Jensensstræde'. En Ouverture til H. C. Andersen-Festerne

GYDE, NIELS, 'Turistattraktionen i Hans Jensensstræde'. En Ouverture til H. C. Andersen-Festerne. Fyns Tidende 18. mar.
En indsigelse mod Karl Larsens foredrag ved HCA-festen i Studenterforeningen 15. mar.

(Bibliografisk kilde: HCAH)

Udgivet 18. marts 1930
Sprog: dansk
Genre: Afhandlinger, artikler, breve etc.
Kilde: H.C. Andersen-litteraturen 1875-1968:724   Bibliografi-ID: 2209
[Informationer opdateret d. 23.11.2011]

  top Top

H. C. Andersen og hans Fødeby

NORDAHL-PETERSEN, [A.], H. C. Andersen og hans Fødeby. Fyens Stiftstidende 2. jul.
Foredrag holdt i radioen 1. jul. Tysk: Wo die Märchen herkamen. H.C. Andersen und seine Geburtsstadt. Dänemark, herausgegeben von den dänischen Staatsbahnen, april 1930.
De udenlandske Turister og H.C. Andersen. Interview med den fynske Turistbevægelses leder, redaktør Nordahl-Petersen. Politiken, 2.4.1930.

(Bibliografisk kilde: HCAH)

Udgivet 2. juli 1930
Sprog: dansk, tysk
Genre: Afhandlinger, artikler, breve etc.
Kilde: H.C. Andersen-litteraturen 1875-1968:741   Bibliografi-ID: 2226
[Informationer opdateret d. 30.8.2013]

  top Top

Das Märchen von H. C. Andersens Märchen

ANDERSEN, VILH., Das Märchen von H. C. Andersens Märchen. I: XII. Internationaler Wirtschaftskursus. Kopenhagen 1930. L. Levison Junr., Kopenhagen. Pp. 271-76.
Foredrag holdt på afslutningsdagen 16. aug. - Oversættelse af nr. 707 ndf.
Udgivet 16. august 1930
Sprog: tysk
Genre: Afhandlinger, artikler, breve etc.
Kilde: H.C. Andersen-litteraturen 1875-1968:660   Bibliografi-ID: 2142
[Informationer opdateret d. 27.12.2011]

  top Top

Meddelelser fra H. C. Andersen-Samfundet 1930-31.

Meddelelser fra H. C. Andersen-Samfundet 1930-31. 36 pp.
Indhold: De under HCA-festlighederne i Odense 11.-13. jul. 1930 holdte foredrag og taler (af Thomas B. Thrige, H. C. Petersen, P. A. Kruuse, H. St. Holbeck, Vilh. Andersen [nr. 708 / 785 ovf.] og Paul V. Rubow [nr. 789 ovf.]), - samt en til Festen af Sophie Breum forfattet Sang.

Se også nr. 688 og 701 ovf.

(Bibliografisk kilde: HCAH)

Udgivet 1931
Sprog: dansk
Kilde: H.C. Andersen-litteraturen 1875-1968:791   Bibliografi-ID: 2281
[Informationer opdateret d. 9.12.2011]

  top Top

H. C. Andersens Eventyr

RUBOW, PAUL V., H. C. Andersens Eventyr. Meddelelser fra H. C. Andersen-Samfundet 1930-31 , pp. 20-35.
Foredrag holdt ved HCA-festen på Odense Rådhus 12. jul. 1930. - Optrykt 1955 (nr. 1658 ndf.).

(Bibliografisk kilde: HCAH)

Udgivet 12. juli 1931
Sprog: dansk
Genre: Afhandlinger, artikler, breve etc.
Kilde: H.C. Andersen-litteraturen 1875-1968:789   Bibliografi-ID: 2279
[Informationer opdateret d. 9.12.2011]

  top Top

Med H. C. Andersen i fire Verdensdele

LEYSSAC, PAUL, Med H. C. Andersen i fire Verdensdele. Berlingske Tidende (aften) 14. sep.
Foredrag holdt i radioen 13. sep.

(Bibliografisk kilde: HCAH)

Udgivet 14. september 1935
Sprog: dansk
Genre: Afhandlinger, artikler, breve etc.
Kilde: H.C. Andersen-litteraturen 1875-1968:893   Bibliografi-ID: 2403
[Informationer opdateret d. 30.11.2011]

  top Top

H. C. Andersen-Filmen

TONTI, LEO, H. C. Andersen-Filmen. Berlingske Aftenavis 13. okt.
En indsigelse (mod en leder, smst. 12. okt.) af forfatteren til det af Filmraadet afviste manuskript til en HCA-film. - Se endvidere flg. artikler: Frederik Schyberg, Den forsvundne H. C. Andersen-Film, Politiken 24. okt. (hvortil En Række Udtalelser, der tillægger Filmens Optagelse afgørende Betydning, smst. 25. okt.); Nu sættes H.C. Andersen-Filmen paa Aktier. Nationaltidende, 10.11.1938; Jens Hammer, En Falliterklæring, Aftenbladet 26. okt.; Gtz., H. C. Andersen-Filmen. Fem Filminstruktørers magtpaaliggende Opgave, Politiken 31. okt.; smst. 1. nov. (3 artikler, bl. a. indlæg fra Filmraadets formand Robert Hove og fra Leo Tonti); Palladium vil optage en H. C. Andersen Film, smst. 3. nov.; Gtz., smst. 4., 10. og 11. nov.; Chief, Thomas P. Hejle har skrevet en H. C. Andersen-Film, Berlingske Aftenavis 10. nov.; Esset: "Offentlig Konkurrence om et Manuskript til H.C. Andersen-Filmen?" Fyns Tidende 21.12.; Handy Fyns Tidende, 15. nov.; J. H. [Jens Hammer], Aftenbladet 10. nov.; Peter Pen, Politiken 17. nov.; Svend Borberg, Berlingske Aftenavis 20. nov. (hvortil indlæg af Leo Tonti og gensvar af Borberg smst. 21. nov.); Politiken 21. nov.; Gtz., Tegnefilm om 'Fyrtøjet', smst. 4. jan. 1939 (hvortil indlæg af Aage Mantzius, smst. 5. jan.); M-e., H. C. Andersen og Filmen, smst. 27. apr. (referat af et foredrag af H. G. Olrik, om Umuligheden af at filme H. C. Andersen); Harald Tandrup: "Filmen om Andersen", tegning af Gerda Ploug Sarp, Berlingske Søndags Magasin, 3.9.1939.

(Bibliografisk kilde: HCAH)

Udgivet 13. oktober 1938
Sprog: dansk
Genre: Afhandlinger, artikler, breve etc.
Kilde: H.C. Andersen-litteraturen 1875-1968:962   Bibliografi-ID: 2491
[Informationer opdateret d. 29.5.2013]

  top Top

H. C. Andersen - for 100 Aar siden

STANGERUP, HAKON, H. C. Andersen - for 100 Aar siden. Fyens Stiftstidende 3.-4. apr.
Foredrag holdt i H. C. Andersen-Samfundet i Odense 2. apr.

(Bibliografisk kilde: HCAH)

Udgivet 4. april 1941
Sprog: dansk
Genre: Afhandlinger, artikler, breve etc.
Kilde: H.C. Andersen-litteraturen 1875-1968:1059   Bibliografi-ID: 2604
[Informationer opdateret d. 12.12.2011]

  top Top

Verdenskunstneres Illustrationer til H. C. Andersens Eventyr. Redaktør Franz v. Jessens Forslag om en samlet Præsentation vækker Interesse

Verdenskunstneres Illustrationer til H. C. Andersens Eventyr. Redaktør Franz v. Jessens Forslag om en samlet Præsentation vækker Interesse. Nationaltidende 17. sep.
Kommentarer til forslaget (fremsat i et foredrag i Studenterforeningen 13. sep.) af Lauritz Nielsen, Aage Marcus og H. G. Olrik; mærket Spex. - Cf. smst. 18. sep.: H. C. Andersens fremmede Illustratorer. Ekstra Bladet 19. sep. 1941.

(Bibliografisk kilde: HCAH)

Udgivet 17. september 1941
Sprog: dansk
Genre: Afhandlinger, artikler, breve etc.
Kilde: H.C. Andersen-litteraturen 1875-1968:1062   Bibliografi-ID: 2607
[Informationer opdateret d. 12.12.2011]

  top Top

H. C. Andersens Eventyr og Historier i ny Belysning

BERENDSOHN, WALTER A., H. C. Andersens Eventyr og Historier i ny Belysning. I hans: Nordisk Digtning af Verdensry. 5 Foredrag. Schønberg, København. Pp. 69-101. (Kultur & Natur, [4].)

(Bibliografisk kilde: HCAH)

Udgivet 1942
Sprog: dansk
Genre: Afhandlinger, artikler, breve etc.
Kilde: H.C. Andersen-litteraturen 1875-1968:1068   Bibliografi-ID: 2616
[Informationer opdateret d. 12.12.2011]

  top Top

H. C. Andersens Digterfantasi og Sprogstil i 'Eventyr og Historier'

BERENDSOHN, WALTER A., H. C. Andersens Digterfantasi og Sprogstil i 'Eventyr og Historier'. Selskab for nordisk Filologi. Aarsberetning for 1941 , pp. 4-5.
Referat af foredrag holdt 30. sep. 1941.

(Bibliografisk kilde: HCAH)

Udgivet 30. september 1942
Sprog: dansk
Genre: Afhandlinger, artikler, breve etc.
Kilde: H.C. Andersen-litteraturen 1875-1968:1083   Bibliografi-ID: 2632
[Informationer opdateret d. 11.6.2012]

  top Top

H. C. Andersen: At rejse er at leve.

KRÜGER, PAUL, H. C. Andersen: At rejse er at leve. Munksgaard, København. 4 pp. (Ledetraad ved folkelig Universitetsundervisning, 218.) - Foredrag i Ribe Litteratur- og Foredragsforening. 4.12.1947, Ribe Stiftstidende, 5.12.1947, Vestjyden, og Vestkysten, 5.12.1947.

(Bibliografisk kilde: HCAH Omtale)

Udgivet 1947
Sprog: dansk
Kilde: H.C. Andersen-litteraturen 1875-1968:1231   Bibliografi-ID: 2807
[Informationer opdateret d. 8.10.2012]

  top Top

Digt og sandhed. Historien og lokal-historien strides om H. C. Andersen

Digt og sandhed. Historien og lokal-historien strides om H. C. Andersen. Vejle Amts Avis 15. aug.
I anledning af et bladreferat af et lokalhistorisk foredrag, hvori Den grimme Ælling blev sat i forbindelse med Nysø. - Mærket J. P..
Udgivet 15. august 1950
Sprog: dansk
Genre: Afhandlinger, artikler, breve etc.
Kilde: H.C. Andersen-litteraturen 1875-1968:1366   Bibliografi-ID: 2963
[Informationer opdateret d. 5.10.2010]

  top Top

H. C. Andersens eventyrstil

BOBERG, INGER M., H. C. Andersens eventyrstil. Anderseniana 2. rk. II:3, pp. 226-38.
Et separattryk med paginering [1]-15 udsendt til Danmarks Folkeminders medlemmer 1953; dets foromslag oplyser: Foredrag holdt på Nordisk Folkeminde- og Folkelivsforskermøde i Odense 1952.

(Bibliografisk kilde: HCAH)

Udgivet 1953
Sprog: dansk
Genre: Afhandlinger, artikler, breve etc.
Kilde: H.C. Andersen-litteraturen 1875-1968:1457   Bibliografi-ID: 3069
[Informationer opdateret d. 11.1.2012]

  top Top

Hvordan så H. C. Andersen ud?

JENSENIUS, HERLUF, Hvordan så H. C. Andersen ud? Anderseniana 2. rk. II:3, pp. 255-69. - Foredrag ved H.C. Andersen-Samfundets Fødselsdagsfest. 03.04.1953. - Anm.: Politiken, 8.2.1954.

(Bibliografisk kilde: HCAH)

Udgivet 1953
Sprog: dansk
Genre: Afhandlinger, artikler, breve etc.
Kilde: H.C. Andersen-litteraturen 1875-1968:1461   Bibliografi-ID: 3074
[Informationer opdateret d. 22.4.2013]

  top Top

H. C. Andersen og barnet

HØEG, EILER, H. C. Andersen og barnet. Børnesagens Tidende L, pp. 474-76.
Referat af et foredrag holdt ved Danske Børnesagsarbejderes Sammenslutnings martskursus.

(Bibliografisk kilde: HCAH)

Udgivet 1955
Sprog: dansk
Genre: Afhandlinger, artikler, breve etc.
Kilde: H.C. Andersen-litteraturen 1875-1968:1625   Bibliografi-ID: 3248
[Informationer opdateret d. 16.1.2012]

  top Top

H. C. Andersen i Livets Aldre. Et Brevpotpourri.

TOPSØE-JENSEN, H., H. C. Andersen i Livets Aldre. Et Brevpotpourri. G. E. C. Gad, København. 63 pp.
Foredrag holdt i Danmarks Radio 8., 15. og 22. feb. samt 1. mar. - Anm.: Chr. Kirchhoff-Larsen, Børsen 2.-3. apr.; kkm, Frederiksborg Amtsavis, 2.4.1955; Vagn Riisager, Kristeligt Dagblad 19. apr. - Cf. nr. 1720 , 1759 og 1779 ndf.

(Bibliografisk kilde: HCAH 1971/581)

Udgivet 22. februar 1955
Sprog: dansk
Kilde: H.C. Andersen-litteraturen 1875-1968:1593   Bibliografi-ID: 3216
[Informationer opdateret d. 26.6.2013]

  top Top

H. C. Andersens Eventyr. Personlig og litterær Baggrund.

ZAHLE, OTTO, H. C. Andersens Eventyr. Personlig og litterær Baggrund. Einar Harck, København. 23 pp.
Foredrag holdt i N. Zahles Skole 2. apr. - Anm.: Information, 6.7.1955.

(Bibliografisk kilde: HCAH)

Udgivet 2. april 1955
Sprog: dansk
Kilde: H.C. Andersen-litteraturen 1875-1968:1597   Bibliografi-ID: 3220
[Informationer opdateret d. 29.5.2013]

  top Top

H. C. Andersen-litteraturen. Til eventyrdikterens 150 års dag 2. april 1955

MUNTHE, WILHELM, H. C. Andersen-litteraturen. Til eventyrdikterens 150 års dag 2. april 1955. Norsk Grafisk Tidsskrift VIII, pp. 51-53.
Av et foredrag i Oslo Boktrykkerforening.

(Bibliografisk kilde: HCAH 1971/596)

Udgivet 2. april 1955
Sprog: norsk
Genre: Afhandlinger, artikler, breve etc.
Kilde: H.C. Andersen-litteraturen 1875-1968:1648   Bibliografi-ID: 3271
[Informationer opdateret d. 11.1.2012]

  top Top

H. C. Andersens eventyr

RUBOW, PAUL V., H. C. Andersens eventyr. Anderseniana 2. rk. III:1, pp. 173-93.
Foredrag holdt ved HCA-festen pa Odense Rådhus 12. jul. 1930; oprindelig offentliggjort 1931 (nr. 789 ovf.).

(Bibliografisk kilde: HCAH)

Udgivet 12. juli 1955
Sprog: dansk
Genre: Afhandlinger, artikler, breve etc.
Kilde: H.C. Andersen-litteraturen 1875-1968:1658   Bibliografi-ID: 3281
[Informationer opdateret d. 13.1.2012]

  top Top

På fynske Herregårde. Foredrag på Glorup 13. august 1950 ved H. C. Andersen-Samfundets 25 års jubilæum

TOPSØE-JENSEN, H., På fynske Herregårde. Foredrag på Glorup 13. august 1950 ved H. C. Andersen-Samfundets 25 års jubilæum. Anderseniana 2. rk. III:1, pp. 149-72.

(Bibliografisk kilde: HCAH)

Udgivet 13. august 1955
Sprog: dansk
Genre: Afhandlinger, artikler, breve etc.
Kilde: H.C. Andersen-litteraturen 1875-1968:1667   Bibliografi-ID: 3290
[Informationer opdateret d. 13.1.2012]

  top Top

H. C. Andersen.

NIELSEN, ERLING, H. C. Andersen. [Illustreret af Kåre Bondesen.] Det norske Studentersamfunds Kulturutvalg, [Oslo]. 32 pp. (Studentersamfundets skrifter, 6.)
Manuskriptet er en utvidelse av Erling Nielsens foredrag ved Studentersamfundets H. C. Andersen-aftener i Universitetets aula 4. og 7. sept. 1954. - Anm.: O. A. [Ove Abildgaard], Social-Demokraten 28. mar.; P. P. R. [Peter P. Rohde], Information 8. jul. - Cf. nr. 1720 ndf. - Anm.: Bergens Arbeiderblad, 29.3. Dagbladet, 25.3. Dagen, 9.4. Morgenbladet, 28.3. Verdens Gang, 29.3.

(Bibliografisk kilde: HCAH 1976/43)

Udgivet 7. september 1955
Sprog: norsk
Kilde: H.C. Andersen-litteraturen 1875-1968:1586   Bibliografi-ID: 3209
[Informationer opdateret d. 11.1.2012]

  top Top

H. C. Andersen og Holberg.

TOPSØE-JENSEN, H., H. C. Andersen og Holberg. G. E. C. Gad, København. 41 pp.
Foredrag holdt i Holbergsamfundet 2. dec.
[Bogen er ikke udgivet i 1955, men i 1956; den bør følgelig nummereres 1808a .]

(Bibliografisk kilde: HCAH)

Udgivet 2. december 1955
Sprog: dansk
Kilde: H.C. Andersen-litteraturen 1875-1968:1594   Bibliografi-ID: 3217
[Informationer opdateret d. 13.1.2012]

  top Top

Das Märchengut von Hans Christian Andersen

GROENBECH, BO, Das Märchengut von Hans Christian Andersen. Die Freundesgabe. Jahrbuch der Gesellschaft zur Pflege des Märchengutes der europäischen Völker e. V. II, pp. 3-15.
Foredrag holdt ved et møde i Rheine 28.-30. sep.

(Bibliografisk kilde: HCAH 1967/81)

Udgivet 1956
Sprog: tysk
Genre: Afhandlinger, artikler, breve etc.
Kilde: H.C. Andersen-litteraturen 1875-1968:1816   Bibliografi-ID: 3454
[Informationer opdateret d. 16.1.2012]

  top Top

H. C. Andersens romaner

SØRENSEN, VILLY, H. C. Andersens romaner. Meddelelser fra Dansklærerforeningen , pp. 53-56.
Referat af et foredrag holdt på Dansklærerforeningens sommermøde 1960.
Udgivet 1961
Sprog: dansk
Genre: Afhandlinger, artikler, breve etc.
Kilde: H.C. Andersen-litteraturen 1875-1968:1969   Bibliografi-ID: 3639
[Informationer opdateret d. 5.10.2010]

  top Top

H. C. Andersen på Lykkesholm

ULDALL, KAI, H. C. Andersen på Lykkesholm. Kulturminder ny rk. IV, pp. 145-210.
Foredrag holdt i Selskabet for dansk Kulturhistorie 22. feb. Anm.: "Nye fund om H. C. Andersen", Politiken 12.10.1961. Fyens Stiftstidende, 21.12.1961; Ernst Fr. Hansen, Kristeligt Dagblad, 15.12.1961.

(Bibliografisk kilde: HCAH)

Udgivet 22. februar 1961
Sprog: dansk
Genre: Afhandlinger, artikler, breve etc.
Kilde: H.C. Andersen-litteraturen 1875-1968:1970   Bibliografi-ID: 3640
[Informationer opdateret d. 13.5.2013]

  top Top

Den ældre H. C. Andersen og 'det nye'

SCHWARZENBERGER, GERHART, Den ældre H. C. Andersen og 'det nye'. Danske Studier , pp. 17-47.
[..] et foredrag, som - i forkortet form - blev holdt på den 2. internationale germanistkongres i København den 25. august 1960.

(Bibliografisk kilde: HCAH)

Udgivet 25. august 1962
Sprog: dansk
Genre: Afhandlinger, artikler, breve etc.
Kilde: H.C. Andersen-litteraturen 1875-1968:2009   Bibliografi-ID: 3684
[Informationer opdateret d. 24.5.2013]

  top Top

H. C. Andersens Religion. Et Foredrag

TOPSØE-JENSEN, H., H. C. Andersens Religion. Et Foredrag. Anderseniana 2. rk. V:2, pp. 155-74.

Se også nr. 2010 ovf.

(Bibliografisk kilde: HCAH)

Udgivet 1963
Sprog: dansk
Genre: Afhandlinger, artikler, breve etc.
Kilde: H.C. Andersen-litteraturen 1875-1968:2054   Bibliografi-ID: 3734
[Informationer opdateret d. 13.1.2012]

  top Top

Hans Christian Andersen's 'The Improvisator' in Japan

SATO, TOSHIHIKO, Hans Christian Andersen's 'The Improvisator' in Japan. Anderseniana 2. rk. V:2, pp. 128-40.
Foredrag holdt i The American Oriental Society 3. apr. 1962.
[ De japanske tegn giver problemer - se en affotografering fra den trykte udgave her ]

(Bibliografisk kilde: HCAH)

Udgivet 3. april 1963
Sprog: engelsk
Genre: Afhandlinger, artikler, breve etc.
Kilde: H.C. Andersen-litteraturen 1875-1968:2052   Bibliografi-ID: 3732
[Informationer opdateret d. 13.1.2012]

  top Top

H. C. Andersen og andre Studier.

TOPSØE-JENSEN, H., H. C. Andersen og andre Studier. Udgivet som Festskrift i Anledning af Forfatterens Halvfjerdsaarsdag 15. December 1966. Odense Bys Museer, Odense. XXX, 436 pp. (Fynske Studier, VI.)
Indeholder optryk af nr. 839 , 873 , 969 , 1015 , 1111 (efterskriften), 1121 , 1415 , 1467 , 1468 , 1469 , 1808 , 1934 og 2026 (forordet) ovf., samt: Et Par Forbemærkninger [om 'min Vej til H. C. Andersen'], pp. 1-10; H. C. Andersen og Oehlenschlæger. Et Venskabs Historie, pp. 327-64 (foredrag holdt i Oehlenschlæger Selskabet 15. feb. 1966); Oehlenschlægers 'Helge', pp. 365-84; Et Stykke Folkepoesi fra vore Dage, pp. 385-400; Henvisninger og Noter, pp. 401-16; Arbejder af og om H. C. Andersen, udgivet eller forfattet af H. Topsøe-Jensen, pp. 417-20; værk- og personregistre - Anm.: Carl Johan Elmquist, Politiken 14. jan. 1967; Emil Frederiksen, Berlingske Tidende 15. dec.; Carl J. Frejlev, Fyens Stiftstidende, 15.12.1966; H. H. [Hans Hertel], Information 15. dec.; Jens Kruuse, Jyllands-Posten 19. dec.; H. N. [Henrik Neiiendam], Berlingske Aftenavis 15. dec.; Aage Gottschalck Rasmussen, Fyns Tidende 17. dec.; Svend Terkelsen, Vejle Amts Folkeblad 2. mar.; Erik H. Madsen, Vestkysten 10. jan. 1967. - Cf. nr. 2236 ndf.

(Bibliografisk kilde: HCAH 1966/168)

Udgivet 15. december 1966
Sprog: dansk
Kilde: H.C. Andersen-litteraturen 1875-1968:2155   Bibliografi-ID: 3851
[Informationer opdateret d. 17.12.2012]

  top Top

Omkring en Samling H. C. Andersen Dedikationer.

PORTMAN, ARNE & MADS, Omkring en Samling H. C. Andersen Dedikationer. Victor Nielsen Tryk, København. 100 pp.
Fortegnelse over samlingens 89 dedikationseksemplarer pp. 86-97. - [Heribl. Emil Hornemanns bog: "Om Menneskets Tilstand kort før Døden, et Foredrag i Arbejderforeningen af 1860.", Brev ].
Anm.: Johanne Birch-Jensen, Kristeligt Dagblad 21. mar.; Vagn Clausen, Anderseniana 2. rk. VI: 3 1968, pp. 313-14; Aage Jørgensen, Jyllands-Posten 16. aug., Svendborg Avis 15. sep., Fyens Stiftstidende 18. feb. 1968, Sjællands Tidende 8. jun. 1968, Bogvennen 1968, p. 27.

(Bibliografisk kilde: HCAH 1971/511)

Udgivet 1967
Sprog: dansk
Kilde: H.C. Andersen-litteraturen 1875-1968:2190   Bibliografi-ID: 3894
[Informationer opdateret d. 2.1.2013]

  top Top

H. C. Andersen og de nordiske Broderfolk

TOPSÖE-JENSEN, H., H. C. Andersen og de nordiske Broderfolk. Nordisk tidskrift för vetenskap, konst och industri XLIV, pp. 253-74.
Foredrag holdt i Foreningen Norden i Thisted 1961.

(Bibliografisk kilde: HCAH)

Udgivet 1968
Sprog: dansk
Genre: Afhandlinger, artikler, breve etc.
Kilde: H.C. Andersen-litteraturen 1875-1968:2253   Bibliografi-ID: 3964
[Informationer opdateret d. 23.1.2012]

  top Top

Hans Christian Andersen's Tales and America

DAL, ERIK, Hans Christian Andersen's Tales and America. Scandinavian Studies XL, pp. 1-25.
Foredrag holdt i The Society for the Advancement of Scandinavian Studies 5. maj 1967. - Anm.: Aage Jørgensen, Flensborg Avis 2. jul., Jyllands-Posten 8. jul., Den danske Realskole LXX, pp. 726-27.

(Bibliografisk kilde: HCAH 1968/22)

Udgivet 5. maj 1968
Sprog: engelsk
Genre: Afhandlinger, artikler, breve etc.
Kilde: H.C. Andersen-litteraturen 1875-1968:2239   Bibliografi-ID: 3950
[Informationer opdateret d. 27.12.2011]

  top Top

Fantasien hos H. C. Andersen. Et foredrag

Elbek, Jørgen, Fantasien hos H. C. Andersen. Et foredrag. I hans: Litteraturen i Dag. Artikler om ældre og nyere forfattere . Fremad, København 1970. Pp. 58-62. -Foredrag holdt på universiteterne i Berkeley og Seattle 1965.
Udgivet 1970
Sprog: dansk
Genre: Afhandlinger, artikler, breve etc.
Kilde: H.C. Andersen-litteraturen 1969-1994:71   Bibliografi-ID: 4053
[Informationer opdateret d. 5.10.2010]

  top Top

Pour une psychanalyse de l'art et de la créativité

Chasseguet-Smirgel, Janine, Pour une psychanalyse de l'art et de la créativité . Payot, Paris 1971. Pp. 183-215 (Le rossignol de l'empereur de Chine. Essai psych-analytique sur le 'faux'). - Optrykt efter Revue française de Psychanalyse , 33, 1969, pp. 115-42. - Foredrag holdt 21.5.1968. - Italiensk oversættelse, Rimini 1973; dér pp. 195-228.
Udgivet 1971
Sprog: fransk
Kilde: H.C. Andersen-litteraturen 1969-1994:120   Bibliografi-ID: 4102
[Informationer opdateret d. 27.12.2011]

  top Top

H. C. Andersens Dagbøger. Foredrag i Videnskabernes Selskab 2. April 1971

Topsøe-Jensen, H., H. C. Andersens Dagbøger. Foredrag i Videnskabernes Selskab 2. April 1971. Anderseniana , 3. rk., 1:3, 1972, pp. 245-61.

(Bibliografisk kilde: HCAH)

Udgivet 1972
Sprog: dansk
Genre: Afhandlinger, artikler, breve etc.
Kilde: H.C. Andersen-litteraturen 1969-1994:213   Bibliografi-ID: 4195
[Informationer opdateret d. 13.1.2012]

  top Top

Aladdin-motivet hos fru Gyllembourg og H. C. Andersen

Mylius, Johan de, Aladdin-motivet hos fru Gyllembourg og H. C. Andersen. Anderseniana , 3. rk., 2:1, 1974, pp. 36-50. - Foredrag holdt i H. C. Andersen-Samfundet i Odense 6.2.1974. - Anm.: P.E. Fyns Tidende, 3.10.1974.

(Bibliografisk kilde: HCAH)

Udgivet 6. februar 1974
Sprog: dansk
Genre: Afhandlinger, artikler, breve etc.
Kilde: H.C. Andersen-litteraturen 1969-1994:305   Bibliografi-ID: 4287
[Informationer opdateret d. 31.1.2012]

  top Top

Den uventede nåde

Raven, Frits, Den uventede nåde. Fyens Stiftsbog , 1975, pp. 7-10. - FR fik i 1971 navneforandring fra Frits L. Lauritzen. Han er således identisk med forf. til AaJ nr. 1347 (oprindelig et foredrag holdt i 1948).
Udgivet 1975
Sprog: dansk
Genre: Afhandlinger, artikler, breve etc.
Kilde: H.C. Andersen-litteraturen 1969-1994:406   Bibliografi-ID: 4388
[Informationer opdateret d. 5.10.2010]

  top Top

H. C. Andersens kors

Lauring, Palle, H. C. Andersens kors . Greens Forlag, [Virum] 1981. 60 pp. - Udvidet version af foredrag holdt i Heibergselskabet 14.6.1976. - Anm.: Hans Andersen, Jyllands-Posten 31.1.1981 (cf. hertil Knud Leif Thomsen, H. C. Andersens fristelser og anfægtelser, smst . 9.2.1981); Jens Kistrup, Berlingske Tidende 18.1. 1981 (Synspunkt); Mette Winge, Berlingske Tidende 5.1.1981.

(Bibliografisk kilde: HCAH 1997/54)

Udgivet 14. juni 1976
Sprog: dansk
Kilde: H.C. Andersen-litteraturen 1969-1994:763   Bibliografi-ID: 4743
[Informationer opdateret d. 5.10.2010]

  top Top

H. C. Andersens Dagbøger 1825-1875 I-XII 1971-77

Dal, Erik, H. C. Andersens Dagbøger 1825-1875 I-XII 1971-77 . C. A. Reitzels Boghandel, København 1980. 16 pp. (DSL's præsentationshæfte, nr. 9.) - Foredrag holdt i H. C. Andersen-Samfundet i København 2.4.1979. - Cf. nr. 114 ovf.

(Bibliografisk kilde: Dal)

(Bibliografisk kilde: HCAH)

Udgivet 1980
Sprog: dansk
Kilde: H.C. Andersen-litteraturen 1969-1994:694   Bibliografi-ID: 4675
[Informationer opdateret d. 11.11.2013]

  top Top

Hans Christiaan Andersen

Haverschmidt, François, Hans Christiaan Andersen. I hans: Twee voordrachten . Keuze en inleiding: Rob Nieuwenhuys. Uitgeverij BZZTÔH, 's-Gravenhage 1981. Pp. 35-58. - Foredrag holdt i 1875 (cf. Grit nr. 438).
Udgivet 1981
Sprog: dansk
Genre: Afhandlinger, artikler, breve etc.
Kilde: H.C. Andersen-litteraturen 1969-1994:758   Bibliografi-ID: 4738
[Informationer opdateret d. 5.10.2010]

  top Top

Hvem har monopol på at fortolke H. C. Andersen?

Bredsdorff, Elias, Hvem har monopol på at fortolke H. C. Andersen? Anderseniana , 1991, pp. 55-70. - Foredrag holdt i H. C. Andersen-Samfundet i København 2.4.1990.

(Bibliografisk kilde: HCAH)

Udgivet 2. april 1990
Sprog: dansk
Genre: Afhandlinger, artikler, breve etc.
Kilde: H.C. Andersen-litteraturen 1969-1994:1388   Bibliografi-ID: 5366
[Informationer opdateret d. 13.1.2012]

  top Top

Hans Christian Andersen and his Diaries

Dal, Erik, Hans Christian Andersen and his Diaries. The Teacher (Journal of the Malta Union of Teachers), nr. 45, december 1991, pp. 17, 19-20, og nr. 46, februar 1992, pp. 21, 23-24. Foredrag holdt 24.10.1991.

(Bibliografisk kilde: HCAH 1993/226)

Udgivet 1991
Sprog: engelsk
Genre: Afhandlinger, artikler, breve etc.
Kilde: H.C. Andersen-litteraturen 1969-1994:1391   Bibliografi-ID: 5369
[Informationer opdateret d. 9.1.2012]

  top Top

H. C. Andersen set med moderne danske briller

Jørgensen, Aage, H. C. Andersen set med moderne danske briller. Bogens Verden , 1992, pp. 260-64. - Foredrag på Den første internationale H. C. Andersen-konference, Odense 1991; også i nr. 1523 ndf. (pp. 464-76).

(Bibliografisk kilde: HCAH)

Udgivet 1992
Sprog: dansk
Genre: Afhandlinger, artikler, breve etc.
Kilde: H.C. Andersen-litteraturen 1969-1994:1486   Bibliografi-ID: 5464
[Informationer opdateret d. 13.11.2013]

  top Top
Søgeord: anmeldelse + af + h. + c. + ørsteds + foredrag. Ny søgning. Søg i resultater
Gå til resultaterne: 1-50 51