DK | EN
Motiver i et H.C. Andersen-citat
H.C. Andersen-centret ved Syddansk Universitet. Hjemmesiden er en base for forskning, tekster og information om og af H.C. Andersen. Man kan finde materialer om (nøgleordene) eventyr, forfatter, litteratur, børnelitteratur, børnebøger, undervisning, studie, Victor Borge, HC Andersen, H. C. Andersen, liv, værk, tidstavle og biografi, citater, drømme, FAQ, oversættelse, bibliografi, anmeldelser, quiz, børnetegninger, 2005 og manuskripter
The Hans Christian Andersen Center

Motiver i et H.C. Andersen-citat

Hop forbi menu og nyheder

Tekststed fra "Barnet i Graven" (1859)

Registrerede motiver i dette tekststed

(...) hun kunde ikke tænke sig at det var dødt, at det skulde lægges i Kiste og gjemmes i Graven: Gud kunde ikke tage dette Barn fra hende, meente hun, og da det dog skete og var en Vished, sagde hun i sin syge Smerte:

»Gud har ikke vidst det! han har hjerteløse Tjenere her paa Jorden, de handle, som de lyste, de høre ikke en Moders Bønner.«

Hun slap i sin Smerte Vor Herre og da kom mørke Tanker, Dødens Tanker, den evige Død, at Mennesket blev Jord i Jorden, og at da Alt var forbi.

Registrerede motiver i dette tekststed:

  1. Bøn
  2. Grav
  3. Gud
  4. Kiste

Nøgleord: Moder, barn, død, sorg

Kommentar: Den sørgende moder vender sig fra Gud og ind i sig selv. Det er derfor, hun mister håbet. Hun vender sig også væk fra sin familie og fra hele denne verden, i hvilken hun har sin gudgivne plads. Hun vender dog tilbage, hjulpet af Gud og sit barn på grænsen til det hinsidige.
  top Top