DK | EN
H.C. Andersens liv
H.C. Andersen-centret ved Syddansk Universitet. Hjemmesiden er en base for forskning, tekster og information om og af H.C. Andersen. Man kan finde materialer om (nøgleordene) eventyr, forfatter, litteratur, børnelitteratur, børnebøger, undervisning, studie, Victor Borge, HC Andersen, H. C. Andersen, liv, værk, tidstavle og biografi, citater, drømme, FAQ, oversættelse, bibliografi, anmeldelser, quiz, børnetegninger, 2005 og manuskripter
The Hans Christian Andersen Center

H.C. Andersens liv

Hop forbi menu og nyheder

Kort fortalt

Johan de Mylius har skrevet en kort biografi, der fortæller om H.C. Andersen mellem Odense og København, Danmark og Europa, enevælde og demokrati, tro og tvivl, fattigdom og berømmelse og linker til en række relevante emner, der belyses for sig, f.eks. familie, fødested, skolegang, debut og digtning.

Tidstavlen

H.C. Andersens liv fra 1805 til 1875 er belyst dag for dag i den såkaldte tidstavle.

Tidstavlen gengiver bogen H.C. Andersens liv. Dag for dag (1998. Mere information her). I den er H.C. Andersens liv beskrevet i detaljer. Alle oplysninger om Andersens liv kan ikke rummes i én bog, men indholdet af tidstavlen er omfattende – indekseret og til at søge i.

Udvalgte links

(se iøvrigt vores linksamling)
  top Top