DK | EN
Tidstavlen år for år
H.C. Andersen-centret ved Syddansk Universitet. Hjemmesiden er en base for forskning, tekster og information om og af H.C. Andersen. Man kan finde materialer om (nøgleordene) eventyr, forfatter, litteratur, børnelitteratur, børnebøger, undervisning, studie, Victor Borge, HC Andersen, H. C. Andersen, liv, værk, tidstavle og biografi, citater, drømme, FAQ, oversættelse, bibliografi, anmeldelser, quiz, børnetegninger, 2005 og manuskripter
The Hans Christian Andersen Center

Tidstavlen år for år

Hop forbi menu og nyheder

Fra Johan de Mylius' H.C. Andersen-biografi H.C. Andersens liv. Dag for dag:

1871


29. april

Fraflytter sit logis i Tordenskjoldsgade, som han i stigende grad havde været utilfreds med (reminiscenser herfra indgår i studentens fortælling i "Tante Tandpine"). Flytter ind i hotel d'Angleterre, hvor han skal betale cirka det samme som i sit hidtidige logi, o. 30 rdl. om måneden. Flytter først ind på nr. 65, men får nogle dage senere sine vante to værelser nr. 66.

7. - 11. maj

Gæst hos grevinde Julie (Lilly) Moltke på Espe. Selv om HCA tidligere har afvist at tro på "det overnaturlige", har han i de senere år i stigende grad været optaget af det og har undertiden også selv underholdt med spøgelseshistorier. Her på Espe og navnlig igen i juni på Basnæs oplever han selv spøgeri.

11.maj - 6. juni

På Basnæs. Udflugt herfra til Borreby. Om spøgeriet på Basnæs noterer HCA i dagbogen under datoen 6. juni:

"Inat Klokken omtrent eet vaagnede jeg og hørte banke paa Døren; i dette Værelse høre flere som overnatte her, denne Banken".

6. juni

Tilbage i København. Bor til 25. juli på Rolighed. Her besøg af den hollandske forfatter Johannes Kneppelhout med familie.

17. juni

Deltager på Rolighed i fejringen af Moritz og Dorothea Melchiors sølvbryllup. Skriver kantate hertil med musik af den svenske komponist J. Ad. Hägg, der bor hos Melchiors.

Søg i tidstavlen    ?

Se evt. Tidstavle 1871 – 1872 Åbn dette link i vinduet 'ny' i bd. IX af H.C. Andersens Dagbøger (DSL, Kbh. 1971–77)