H.C. Andersen-centret ved Syddansk Universitet. Hjemmesiden er en base for forskning, tekster og information om og af H.C. Andersen. Man kan finde materialer om (nøgleordene) eventyr, forfatter, litteratur, børnelitteratur, børnebøger, undervisning, studie, Victor Borge, HC Andersen, H. C. Andersen, liv, værk, tidstavle og biografi, citater, drømme, FAQ, oversættelse, bibliografi, anmeldelser, quiz, børnetegninger, 2005 og manuskripter
The Hans Christian Andersen Center

H.C. Andersens drømme

Hop forbi menu og nyheder

19. juli 1858

Oppe Klokken sex, fik lidt Diaréh! Kjørte i stærk Varme fra Plauen. Hæslig Drøm i Nat om et Barn af Davidson jeg gjemte ved mit Bryst og hvorledes det blev et dødt vaadt Saar. H. sagde i Vognen høit: De har nok dræbt nogle Børn! - Jeg blev ærgerlig over denne Spads, han meente at man kunde forstaae at det var Spads.

Kilde: Dagbogen. Mandag d. 19. juli 1858.

Note: HCA er på rejse med Harald Drewsen. De er undervejs fra München til Dresden og har overnattet i Plauen. Den omtalte Davidson kan være skuespilleren Bogumil Dawison, som HCA havde lært at kende personligt i Dresden et par år før og flere gange set spille. Navneregistret til DSLs udgave af dagbøgerne har ingen henvisning til dette sted, men i Almanakken for 21. juli 1855 fejlskriver HCA Dawison som Davidson.