DK | EN
Spørgsmål og svar om H.C. Andersen
H.C. Andersen-centret ved Syddansk Universitet. Hjemmesiden er en base for forskning, tekster og information om og af H.C. Andersen. Man kan finde materialer om (nøgleordene) eventyr, forfatter, litteratur, børnelitteratur, børnebøger, undervisning, studie, Victor Borge, HC Andersen, H. C. Andersen, liv, værk, tidstavle og biografi, citater, drømme, FAQ, oversættelse, bibliografi, anmeldelser, quiz, børnetegninger, 2005 og manuskripter
The Hans Christian Andersen Center

Spørgsmål og svar om H.C. Andersen

Hop forbi menu og nyheder

Oversættelser

  - Tekster af H.C. Andersen findes oversat til hen mod 150 sprog. Det betyder ikke, at tekster af ham i dag er tilgængelige eller udbredte på samtlige disse sprog. Tallet - der hele tiden forøges med nye oversættelser og opdagelse af tidligere oversættelser, man ikke har kendt til i Danmark - bygger på en registrering ned gennem tiden. Tallet kan også være udtryk for, at kun en enkelt eller nogle få Andersen-tekster findes oversat til det pågældende sprog, så det siger ikke nødvendigvis noget om Andersens aktuelle udbredelse og dermed om kendskabet til Andersen globalt i dag.

Museet H. C. Andersens Hus har lavet en hjemmeside om emnet, hvor man kan læse eventyr på 123 sprog Åbn dette link i vinduet 'ny' !

Se eventuelt vores database med oversættelse af titler.