DK | EN
Anmeldelse
H.C. Andersen-centret ved Syddansk Universitet. Hjemmesiden er en base for forskning, tekster og information om og af H.C. Andersen. Man kan finde materialer om (nøgleordene) eventyr, forfatter, litteratur, børnelitteratur, børnebøger, undervisning, studie, Victor Borge, HC Andersen, H. C. Andersen, liv, værk, tidstavle og biografi, citater, drømme, FAQ, oversættelse, bibliografi, anmeldelser, quiz, børnetegninger, 2005 og manuskripter
The Hans Christian Andersen Center

Anmeldelse

Hop forbi menu og nyheder

Polemisk kommentar til en anmeldelse af Tre Digtninger i Tidsskrift for Litteratur og Kritik

Anmeldt i

Fyens Stiftstidende.

Anmelder

Bagger, Carl

Udgivet

22.7.1839.

Anmeldte værker

Tre Digtninger

Bibliografisk (H.C. Andersen-Centrets bibliografiske optegnelser)

Tre Digtninger (1838) blev anmeldt i F.C. Petersens nystartede Tidsskrift for Litteratur og Kritik, 2. bind 1839. Anmeldelsen var temmelig nedladende og fik Carl Bagger til at reagere imod den i Fyens Stiftstidende 22. juli 1839.

H.C. Andersens "Tre Digtninger" finder i samme Hefte [Tidsskrift for Litteratur og Kritik, bd. 2 1839, der umiddelbart forinden er omtalt i en anden forbindelse] en meget bister Criticus, der i en aldeles skolemesteragtig Tone behandler Digteren, som om denne ikke endnu var kommen til Skjelsaar og Alder. I denne Anledning kommer Man uvilkaarlig til at mindes det Udtryk, som Conversationslexicon der Gegenwart bruger, "at A's Digternavn er mere anerkjendt i Tydskland, end i Danmark, hans Fædreland."