DK | EN
Tidstavlen år for år
H.C. Andersen-centret ved Syddansk Universitet. Hjemmesiden er en base for forskning, tekster og information om og af H.C. Andersen. Man kan finde materialer om (nøgleordene) eventyr, forfatter, litteratur, børnelitteratur, børnebøger, undervisning, studie, Victor Borge, HC Andersen, H. C. Andersen, liv, værk, tidstavle og biografi, citater, drømme, FAQ, oversættelse, bibliografi, anmeldelser, quiz, børnetegninger, 2005 og manuskripter
The Hans Christian Andersen Center

Tidstavlen år for år

Hop forbi menu og nyheder

Fra Johan de Mylius' H.C. Andersen-biografi H.C. Andersens liv. Dag for dag:

1856


4. - 30. juli

Igen på Maxen, hvor han hjælper major Serre med at oversætte Fuglen i Pæretræet, men bliver vred over hans "Bessermachen" (dagbogen d. 9.). Opsøges af en agent fra forlaget Westermann i Braunschweig, der vil hverve HCA som medarbejder på en ny publikation: Illustrierte deutsche Monatshefte. Oversætter sammen med Serre "Silkeborg" hertil. Oversætter sammen med Serre Den nye Barselstue. Dramaturgen Pabst lover at sætte Klein Karin op i Dresden til vinteren. D. 28. opføres Fuglen i Pæretræet ved en privatforestilling på Maxen. Digteren Auerbach er blandt tilskuerne. Intendanten fra teatret i Dresden overværer forestillingen, som han derefter vil overtage.

30. juli - 4. august

Igen i Dresden. Derfra til Berlin, videre til Hamborg d. 5., til Rendsborg d. 7., fra Flensborg d. 9. Vil til Korsør for at tage til Basnæs, men ender med at gå i land i Svendborg og tage til Glorup.

9. - 19. august

På Glorup, hvor han skriver på At være eller ikke være. Herfra over Nyborg til Korsør d. 19., afhentes i vogn fra Basnæs.

19. august - 2. september

På Basnæs. Udflugt til Espe. Jerichaus samtidig på Basnæs en uge. Skriver videre på romanen. Derefter 3 dage i Sorø hos Ingemanns og så tilbage til København.

September

Får nu friplads i Det kgl. Teater alle ugens dage (før havde HCA haft friplads 4 af ugens dage.

Søg i tidstavlen    ?

Se evt. Tidstavle 1851 – 1860 Åbn dette link i vinduet 'ny' i bd. IV af H.C. Andersens Dagbøger (DSL, Kbh. 1971–77)