Avanceret søgning

Grundstammen i det bibliografiske projekt

Udgangspunktet for projektet er en database-baseret og søgbar publikation af de vigtigste og mest omfattende H.C. Andersen-bibliografier:

Disse omfattende samlinger, der pånær den sidste alle oprindeligt er udkommet i bogform, suppleres af H.C. Andersen-centrets egne bibliografiske optegnelser, der kun findes her på netstedet.

Net-udgivelsen af trykte bibliografier hænger nært sammen med H.C. Andersen-centrets komplette værkregister ved Lars Bo Jensen.

Se desuden særligt relevante links forneden.

Bibliografiernes indhold

Bibliografierne omhandler både H.C. Andersens egne værkers udgivelse i hans levetid og eftertidens litteratur om H.C. Andersen og hans værk.

Bibliografierne er indgangen til forfatterskabets historie. De er mere interessante og underholdende end det ser ud til ved første øjekast. De er skrevet ud fra en lidenskab for H.C. Andersens digtning og en beundringsværdig vilje til at finde og give detaljerede beskrivelser af al litteratur af og om ham. Helge Topsøe-Jensen har beskrevet bibliografiens fascination og nærhed til både litteraturhistorien og biografien ganske godt i forordet til Birger Frank Nielsens bibliografi (side 7):

At gennemlæse den er at følge hans Digterliv fra Aar til Aar, undertiden fra Maaned til Maaned, lige fra Liunges »Harpen« aabnede sine Spalter for Forf. af »Røverne i Vissenbjerg i Fyen«, og til den dødssyge Olding sendte »Nær og Fjern« og »Illustreret Tidende« sine sidste Digte.

Bibliografierne er imponerende og uundværlige opslagsværker for enhver, der søger litteratur om et Andersen-relateret emne og i særdeleshed for de, der ønsker konkret viden om sammenhængen mellem digterens liv og værk.

I krydsfeltet mellem liv og værk er desuden H.C. Andersens breve og en række breve om H.C. Andersen.

Søgning

Det er muligt at søge i bibliografierne:


Det anbefales at læse lidt om søgemaskinen først for at opnå de bedste resultater.

I bibliografierne kan man finde præcise og detaljerede oplysninger om førsteudgivelserne, f.eks. hvornår et eventyr af H.C. Andersen udkom, sammen med hvilke andre eventyr, på hvilket forlag, hvor det blev anmeldt osv., samt finde eftertidens nyudgivelser, oversættelser og faglitteratur om værkerne.

Web service

Bibliografierne er gjort tilgængelige for andre systemer som en simpel web service / REST API. Læs mere her.

Links

Der opstod en fejl. Til forsiden.
An error occurred. To the front page.