DK | EN
Hilsen fra Victor Borge til H.C. Andersen
H.C. Andersen-centret ved Syddansk Universitet. Hjemmesiden er en base for forskning, tekster og information om og af H.C. Andersen. Man kan finde materialer om (nøgleordene) eventyr, forfatter, litteratur, børnelitteratur, børnebøger, undervisning, studie, Victor Borge, HC Andersen, H. C. Andersen, liv, værk, tidstavle og biografi, citater, drømme, FAQ, oversættelse, bibliografi, anmeldelser, quiz, børnetegninger, 2005 og manuskripter
The Hans Christian Andersen Center

Hilsen fra Victor Borge til H.C. Andersen

Hop forbi menu og nyheder

Victor Borge (1909 - 2000, se koncertbillede), den berømte dansk-amerikanske entertainer og pianist, har eksklusivt til denne hjemmeside indspillet Andersens meget populære sang, "Danmark, mit Fædreland" ("I Danmark er jeg født") - hvis begyndelsesord som bekendt også har gyldighed for Victor Borge selv. Musikken er af Henrik Rung (1807-71), her spillet af Victor Borge i hans eget arrangement og indspillet i hans hjem i Greenwich, Connecticut, U.S.A., 1998.

H.C. Andersen og Victor Borge

Victor Borge og H.C. Andersen gør fælles front ved H. Luckow-Nielsens statue på Rådhuspladsen i København (april 1965)

 
Kære H. C. Andersen ...

Du var nær i min barndom i Danmark, du var nær, da jeg landede i New York i 1940. Og nu, i et himmelsk Elysium, lytter du sikkert til Mozart og din ven Mendelssohn spille Bach, eller måske fortæller du dine eventyr i den enestående form som du alene behersker. Vi nævner dit navn med stolthed, som det for evigt står mejslet i stjernerne.

I hengivenhed,
Victor Borge
En anden dansker

Find Victor Borge-links på http://www.music-bands-list.com

   Top